Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Ykkösmassi etsii nuorten ideoita

Ykkösmassi etsii nuorten ideoita

Jaa linkki:

Ykkösakselin uusi nuorille tarkoitettu tukimuoto Ykkösmassi sai helmikuussa kolme hakemusta. Yksikään hakemus ei saanut hallitukselta myönteistä päätöstä, kun Ykkösakselin hallitus kokoontui tiistaina 7.3.

”Ykkösmassi on uusi tukimuoto ja hakemuksia ehti tulla vain muutama. Emme ole rajanneet tuen kohteita tarkasti. On luonnollista, että alussa hallitus hakee linjaa päätöksiin”, Ykkösakselin toiminnanjohtaja Maarit Teuri toteaa. Hakemusten ideat olivat sinällään hyviä ja kannatettavia, mutta ne eivät sellaisina soveltuneet Ykkösmassilla tuettaviksi hankkeiksi.

”Päätimme, että emme tue esimerkiksi varojen keruun kustannuksia tai yksittäisten nuorten työllistymistä. Yhdessä hakemuksessa toiminta liittyi vahvasti kunnan nuorisotoimeen ja hallitus katsoi, että sen tukeminen kuuluisi kunnalle.”

Linjaukset perustuivat yleisiin hankerahoituksen ehtoihin. Jos hankkeella on tuloja, ne yleensä vähennetään tuesta. Hankkeilla ei rahoiteta kuntien lakisääteisiä palveluja.

15 000 euroa jaossa 2017

Ykkösmassi tukee nuorten omaa uutta toimintaa. Tavoitteena on tutustuttaa nuoret hanke- ja Leader-toimintaan. Tuettava idea voisi olla esimerkiksi nuorille tarkoitettu tapahtuma, jonka järjestämistä tuetaan. Yhteisten harrastusvälineiden hankinta nuorten käyttöön voisi saada tukea. Tärkeintä on, että toiminta hyödyttää monia nuoria tai on sopivaa muillekin nuorten ryhmille.

”Rahaa on edelleen jaossa 15 000 euroa tänä vuonna. Kannustan nuoria ideoimaan omia juttuja. Meihin kannattaa olla etukäteen yhteydessä. Ideoita voisi ehkä kehittää Ykkösmassille sopiviksi”, Teuri neuvoo.

Seuraava Ykkösmassin haku päättyy toukokuun lopussa ja päätöksiä tehdään kesäkuun alussa. Hakuohjeet ja hakulomake löytyvät Ykkösakselin kotisivuilta.

Ykkösmassi

Kuva: (c) maaseutuverkosto, Jyrki Vesa

Tulosta