Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Ykkösakseli myönsi Leader-tukea yrityshankkeille

Ykkösakseli myönsi Leader-tukea yrityshankkeille

Jaa linkki:

Ykkösakseli on myöntänyt yhteensä 156 000 euroa Leader-tukea viidelle  yrityshankkeelle.

”Saimme helmikuussa päättyneellä hakujaksolla runsaasti hakemuksia sekä yrityksiltä että yhdistyksiltä. Ykkösakselin hallitus päätti asettaa etusijalle yritysten tukemisen. Neljä yritystä saa tukea investointeihin ja Karkkilan kaupunki saa tukea yritysryhmähankkeelle, joka kehittää matkailuyrityksiä”, toiminnanjohtaja Maarit Teuri kertoo.

”Nyt myönnettyjen tukien jälkeen Ykkösakseli voi vielä myöntää noin 30 000 euroa rahoitusta. Kannustaisin edelleen maaseudun yrityksiä kyselemään rahoitusta. Muutama yritys voisi saada tukea investointeihin, jotka auttaisivat työllistämään ja kehittämään toimintaa”, Teuri sanoo.

Tässä Ykkösakselin hallituksen 31.3.2020 puoltamat yrityshankkeet kunnittain.

Karkkilassa kaupunki hallinnoi yritysryhmähanketta

Karkkilan kaupunki hallinnoi yritysryhmähanketta, jonka avulla seitsemän eri alan yritystä kehittää mm. yhteisiä matkailupalvelutuotteita. Hankkeessa mukana ovat Kunnon Fiilarit Oy, T:mi Virpi Sundström, JH Agro-Equine, Toikkakiinteistöt Oy, Koivisto Studio Ay, cool time oy, sekä Hassel & Ström Oy. Hankkeen kustannusarvio on 62 978 euroa. Tuki hankkeeseen on 47 234 euroa.

Karkkilan Metallityöt Oy tehostaa tuotantoaan hankkimalla tuotantokoneita. Hankkeen kustannusarvio on 192 665 euroa. Investointituki hankkeeseen on 38 533 euroa.

Salossa kaksi yrityshanketta

Hannun tila Tuohitussa haluaa aloittaa lihan jatkojalostuksen. Tila kunnostaa ja kalustaa sitä varten toimitilan. Hankkeen kustannusarvio on 184 774 euroa. Investointituki hankkeeseen on 64 670 euroa.

Prittana hankkii luonnonvaratuotteiden jatkojalostuksessa tarvittavia koneita ja laitteita sekä kunnostaa kausimyymälän Pertteliin. Hankkeen kustannusarvio on 10 883 euroa. Investointituki hankkeeseen on 2176 euroa.

Vihdissä investoidaan uuteen aitaelementtien tuotantolinjaan

Kruunuaita Oy kasvattaa tuotantokapasiteettiaan investoimalla uuteen aitaelementtien tuotantolinjaan. Hankkeen kustannusarvio on 18 080 euroa. Investointituki hankkeeseen on 3616 euroa.

Seuraava hakujakso päättyy perjantaina 15.5. kello 15

Kuten alussa kerrottiin, Ykkösakseli voi myöntää vielä noin 30 000 euroa rahoitusta. Seuraava hankkeiden hakujakso päättyy perjantaina 15.5. kello 15. Etusijalla ovat yrityshankkeet.

Suosittelemme yhteydenottoa Ykkösakseliin ennen hakemuksen aloittamista. Hakemukset laaditaan Hyrrä-palvelussa. Kannattaa pistää ylös haun päättymisen kellonaika, koska Hyrrä-palvelussa alkaa sen jälkeen huoltokatko eikä hakemuksia silloin voi lähettää.

Tähän mennessä Ykkösakseli on myöntänyt Leader-rahoitusta noin 4,6 miljoonaa euroa 138 hankkeelle.

Tulosta