Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Ykkösakseli myönsi Leader-tukea kolmelle yritykselle

Ykkösakseli myönsi Leader-tukea kolmelle yritykselle

Jaa linkki:

Ykkösakseli on myöntänyt yhteensä 27 000 euroa Leader-tukea kolmelle  yrityshankkeelle, joista kaksi on Salossa ja yksi Lohjalla.

”Näiden yritystukien jälkeen rahoituksemme on lähes myönnetty. Se on harmi, koska meillä on kymmenkunta hyväksyttyä hanketta odottamassa rahoitusta. Voi olla, että loppuvuodesta saamme vielä palautunutta tai peruuntunutta rahoitusta muista hankkeista tai muualta Suomesta”, Ykkösakselin toiminnanjohtaja Maarit Teuri kertoo.

EU:n seuraava rahoituskausi 2021 – 2027 ei pääse alkamaan vielä ensi vuonna. Väliin tulee kahden vuoden siirtymäkausi, jolle Ykkösakseli aikoo hakea lisää rahoitusbudjettia.

”Toivomme, että Leader-rahoitukseen ei tulisi pitkää katkosta, vaan pääsisimme myöntämään tukea jo ensi vuoden keväällä. Siksi hankkeita kannattaa ideoita ja valmistella jo tänä vuonna”, Teuri neuvoo.

Tällä ohjelmakaudella 2014 – 2020 Ykkösakseli on myöntänyt Leader-rahoitusta 4,6 miljoonaa euroa 141 hankkeelle.

ASSY ja Birkkalan tila saivat tukea Salossa

ASSY Oy laajentaa tuen avulla toimitilojaan. Yritys kehittää ja hankkii uutta laitekantaa. Näiden avulla yritys pystyy vastaamaan asiakaskunnan vaatimuksiin. Kokonaiskustannus on 26 525 euroa, josta tuki on 20 % eli 5305 euroa.  

Birkkalan tila hankkii tuen avulla pellettikoneen. Koneella on tarkoitus saada hyötykäyttöön kaikki tilan sivuvirrat, etenkin elintarviketuotannossa syntyvä speltinkuori. Pellettilinjastolla se saadaan puristettua pelletiksi. Tarkoitus on tuotteistaa tilalla syntyvä pelletti mm. rehukäyttöön. Kokonaiskustannus on 20 000 euroa, josta tuki on 35 % eli 7000 euroa.

Karjalohjalla toimiva KÄÄPÄ BioTech investoi

 KÄÄPÄ BioTech Oy investoi ja rakentaa uuden tuotantolinjan Karjalohjan toimipisteeseensä. Uusi linjasto mahdollistaa laajemman tuoterepertuaarin ja suuremman tuotantovolyymin ja täten myös auttaa yritystä vastaamaan kansainväliseen kysyntään. Kokonaiskustannus on 42 650 euroa, josta tuki on 35 % eli 14 927 euroa.

Tulosta