Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Ykkösakseli hakee yhdistyksiä kolmeen hankkeeseen

Ykkösakseli hakee yhdistyksiä kolmeen hankkeeseen

Jaa linkki:

Karstu1

Karstun yli satavuotiaalla seuratalolla tiedotustilaisuudessa 9.8.2016 oli 25 osallistujaa.

Ykkösakselin tiedotustilaisuudet Lohjalla 9.8. ja Salossa 10.8. alustivat syksyn toimintaa. Ykkösakseli hakee yhdistyksiä mukaan kolmeen hankkeeseen. Yksi hankkeista on suunnattu kylä- ja harrastusyhdistyksille. Kaksi hankkeista on suunnattu Lohjan ja Salon keskustassa toimiville yhdistyksille. Kohderyhmänä ovat työttömät ja syrjäytymisvaarassa olevat. Rahoitus keskusta-alueiden paikalliseen kehittämiseen on myönnetty Euroopan Sosiaalirahastosta.

Matala kynnys hanketoimintaan

Lisää elämää kylille pienillä investoinneilla eli LIVE-hanke etsii kylä- ja harrastusyhdistyksiä, jotka haluavat kehittää toimintaansa pienillä hankinnoilla. Tähän hankkeeseen voivat hakea koko Ykkösakselin toiminta-alueen maaseudulla toimivat yhdistykset. Hankintojen kustannukset voivat olla tuhannesta eurosta aina 15 000 euroon asti. Tuki hankintoihin on 50 prosenttia.

Tavoitteena on, että kynnys osallistua LIVE-hankkeeseen olisi matala. Kustannukset voivat olla alhaisemmat kuin tavallisissa hankkeissa ja tukea haetaan paperilomakkeilla. Haku hankkeeseen alkaa maanantaina 15.8.2016.

Tiedotustilaisuuksien LIVE-hankkeen esitys

Lisätietoja LIVE-hankkeesta

 

Maarit Teuri kertoo PAIKAL-hankkeesta Salon kaupungintalolla 10.8.2016.

Maarit Teuri kertoo PAIKAL-hankkeesta Salon kaupungintalolla 10.8.2016.

Ensimmäisen kerran rahaa Lohjan ja Salon keskusta-alueiden kehittämiseen

Toiminnanjohtaja Maarit Teuri kertoi olevansa tyytyväinen siihen, että ensimmäisen kerran Ykkösakselille myönnettiin tukea Lohjan ja Salon keskusta-alueiden kehittämiseen.

”Tähän on tehty työtä pitkään, ja nyt pääsemme vihdoin kehittämään kaupunkien keskustoja yhdessä paikallisten yhdistysten ja asukkaiden kanssa”, totesi Maarit Teuri. ”Rahoitus on myönnetty Euroopan Sosiaalirahastosta, joten tämä on uutta meille kaikille. Lohjan ja Salon hankkeet ovat lisäksi hieman erilaisia toteutukseltaan. Kohderyhmä ja tavoitteet ovat kuitenkin samat: kohderyhmänä ovat työttömät ja syrjäytymisvaarassa olevat ja tavoitteena on osallisuuden lisääminen”, Maarit Teuri kertoi.

PAIKAL-hanke Salossa toteutetaan yhdessä toisen leader-ryhmän, Varsin Hyvä ry:n, kanssa. Hakuohjeet kiinnostuneille toimijoille julkistetaan 12.9. ja haku alkaa 15.9. Lohjan paikallisen kehittämisen hankkeen Ykkösakseli toteuttaa yhdessä lohjalaisten yhdistysten kanssa. Molemmista hankkeista järjestetään lisää tapaamisia syksyn alussa.

Lohjan tiedotustilaisuuden paikallisen kehittämishankkeen esitys

Lisätietoja Lohjan paikallisesta kehittämishankkeesta

Salon tiedotustilaisuuden PAIKAL-hankkeen esitys

Lisätietoja Salon PAIKAL-hankkeesta

 

 

Tulosta