Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Ykkösakseli 15 vuotta ja muuta ajankohtaista

Ykkösakseli 15 vuotta ja muuta ajankohtaista

Jaa linkki:

Ykkösakseli täyttää 15 vuotta tänään 25.1.2022. Ykkösakselin hallitus päätti viime viikolla juhlistaa merkkivuotta jakamalla kannustusrahaa 1500 euroa. Ykkösakselin varapuheenjohtajaksi valittiin Marjaan Mänkäri Salosta. Kahdelle uudelle hankkeelle myönnettiin rahoitusta yhteensä 16 399 euroa. Hakuun tulee vielä yksi teemahanke, jossa tukea pieniin investointeihin on jaossa 60 000 euroa.

15 vuotta toimintaa – 1500 euroa kannustusrahaa

Ykkösakseli ry perustettiin 25.1.2007. 15 toimintavuoden aikana Ykkösakseli on myöntänyt rahoitusta sadoille hankkeille, järjestänyt lukemattomia tilaisuuksia ja neuvonut erilaisia toimijoita Euroopan maaseuturahaston tukimuodoista.

Ykkösakselin hallitus on päättänyt juhlistaa merkkivuotta jakamalla kannustusrahaa 1500 euroa. Yrityksille on varattu kolme 150 euron kannustusrahaa ja yhteisöille (yhdistyksille ja muille yleishyödyllisille toimijoille) seitsemän 150 euron kannustusrahaa.

Kannustusrahan tavoitteena on tuoda pientä iloa korona-aikaan ja kannustaa työntekijöitä ja jäseniä jaksamaan. Sitä voi käyttää vaikkapa kakkukahveihin tai yhteiseen liikuntahetkeen. Kannustusrahaa haetaan Ykkösakselin kotisivuilta. Ykkösakselin hallitus valitsee kannustusrahan saajat maaliskuun alussa.

Lue lisää kannustusrahasta täältä.

Ykkösakselin varapuheenjohtajaksi Marjaana Mänkäri

Ykkösakselin varapuheenjohtajaksi on valittu salolainen Marjaana Mänkäri. Mänkäri on toiminut hallituksen jäsenenä kaksi vuotta ja hän edustaa julkista sektoria. Mänkäri on Salon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen varajäsen. Mänkäri toimii maatilayrittäjänä Halikon Vaskiolla ja on Waskio-Seuran puheenjohtaja.

Salossa Jellow Factory saa tukea tuotekehitykseen

Salossa perniöläinen Jellow Factory Oy saa tukea tuotekehityskokeiluun. Yritys aikoo kehittää lisäaineettoman lasipurkkiin pakatun sinapin Antsun Sinapin rinnalle. Lähitulevaisuudessa myös tärkein raaka-aine eli sinappijauhe on tarkoitus saada lähituotantona. Tuotekehityskokeiluun myönnettiin tukea 10 000 euroa.

Karkkilassa Karkkilan Työväen Näyttämö saa tukea äänentoistolaitteiden hankintaan

Karkkilan Työväen Näyttämö ry hankkii äänentoistolaitteita. Hankinnan kustannusarvio on 12 798 euroa. Hankinnan avulla teatteri saa käyttöönsä digitaalisen langattoman mikrofonijärjestelmän, jonka kantama on parempi kuin aiemmin. Hankintaan sisältyy mikrofonisetit 18 käyttäjälle. Tukea yhdistys saa 50 % eli 6399 euroa.

Pienten investointien teemahankkeen haku alkaa helmikuussa

Ykkösakselin teemahankkeissa on myönnetty tähän mennessä tukea yhdistyksille  480 000 euroa. Toimenpiteitä on ollut 149.

Ykkösakseli aloittaa seitsemännen pienten investointien teemahankkeen, Lisää elämää kylille pienillä investoinneilla 7. Tukea on myönnettävissä 60 000 euroa.

Pienet investoinnit ovat 1000 eurosta enintään 10 000 euroon maksavia hankintoja tai pienimuotoista rakentamista sisältäviä toimenpiteitä. Tuen määrä on 50 % kustannuksista. Yhdistykset hakevat mukaan teemahankkeeseen: haku alkaa 7.2. ja päättyy 31.3. Ykkösakselin hallitus päättää hakemuksista toukokuussa.

Teemahankkeen oma sivu aukeaa viimeistään 7.2.2022. Lisätietoja antaa hankeneuvoja Jaana Joutsen, puh. 050 313 5590.

Tulosta