Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Yhdistysten pieniin hankintoihin 75 000 euroa tukea

Yhdistysten pieniin hankintoihin 75 000 euroa tukea

Jaa linkki:

Kaipaako kylätalo maalausta, uusia tuoleja tai keittiö uusia koneita? Olisiko toimintaan tarpeen hankkia telttoja, äänentoistolaitteita tai penkkejä? Pitäisikö kylän liikuntamahdollisuuksia parantaa? Ykkösakseli tarjoaa tukea kaikkiin näihin ja moniin muihin yhdistysten pieniin tarpeisiin uudessa teemahankkeessa Lisää elämää kylille pienillä investoinneilla 3. Tukea voidaan myöntää yhteensä enintään 75 000 euroa. Ykkösakseli on jo myöntänyt tukea yli 200 000 euroa neljässä eri teemahankkeessa lähes 60 eri kohteeseen.

Uusi teemahanke LIVE 3

Ykkösakselin hallitus päätti uudesta pienten investointien teemahankkeesta LIVE 3, jonka kustannusarvio on 150 000 euroa. LIVE 3 -teemahankkeeseen haetaan mukaan noin pariakymmentä yhdistystä, jotka toteuttavat oman toimenpiteensä. Teemahankkeeseen voi hakea, jos korjausten tai hankintojen kustannukset ovat vähintään 1000 euroa tai enintään 10 000 euroa. Yhdistykset voivat korjata kylätaloja ja parantaa tilojen käyttöä ja viihtyvyyttä. Tuki voi kohdistua erilaisiin hankintoihin, jotka edesauttavat yhdistyksen toimintaa. Tukea voi hakea myös harrastustoimintaan ja liikuntaan. Tuen osuus on puolet kustannuksista.

Jos hakemuksia tulee enemmän kuin rahoitusta voidaan myöntää, hakemusten toimenpiteet pisteytetään Ykkösakselin strategianmukaisuudesta. Ensimmäistä kertaa Leader-rahoitusta hakeva yhdistys saa kaksi lisäpistettä. Tällä kertaa lisäpisteitä voi saada myös siitä, jos toimenpiteen kohderyhmänä ovat erityisryhmät kuten nuoret, ikääntyneet, työttömät tai vammaiset.

Haku alkaa syksyllä ja päättyy 17.12.

Tukea haetaan Ykkösakselista syksyn aikana. Ykkösakselin kotisivuilta voi ladata kolmisivuisen hakulomakkeen. Hakemuspaperit toimitetaan Ykkösakselille. Hakuaika päättyy maanantaina 17.12. ja Ykkösakselin hallitus päättää tuen myöntämisestä ensi vuoden alussa. Yhdistykset voivat aloittaa toteuttamisen sen jälkeen. Aikaa toimenpiteen toteuttamiseen on aina 30.6.2020 saakka eli noin puolitoista vuotta.

Tarkempia tietoja uudesta teemahankkeesta on LIVE 3 -sivulla.  Syksyllä Ykkösakseli järjestää myös tilaisuuden, jossa jo teemahankkeissa mukana olleet yhdistykset kertovat kokemuksistaan. Tilaisuuden ajankohta ja paikka kerrotaan myöhemmin.

Muutama esimerkki aikaisemmista LIVE-teemahankkeista

 

Rikala-seura osallistui ensimmäiseen LIVE-teemahankkeeseen ja maalasi Franssintalon ikkunoineen. Talo sai uudet rännit ja kourut.

Märynummen kyläyhdistys rakensi kahdessa teemahankkeessa 18 väylän frisbeegolfradan.

Teijon Alueen kyläyhdistys rakensi tapahtumia varten kuivakäymälät, myyntikojuja ja opastetaulujen telineitä.

Tulosta