Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Vuoden viimeiset hankepäätökset

Vuoden viimeiset hankepäätökset

Jaa linkki:

Ykkösakseli on myöntänyt yhteensä 137 000 euroa Leader-tukea kahdelle uudelle hankkeelle ja pienten investointien teemahankkeelle.

Yrityssalo ja FC Halikko saavat Leader-rahoitusta Salossa. Yrityssalo jakaa tietoa sukupolvenvaihdoksista Sujuvasti seuraavalle -hankkeessa. FC Halikko rakentaa jalkapallokentälle uuden aidan.

Teemahankkeeseen Lisää elämää kylille pienillä investoinneilla 4 valittiin mukaan 23 yhdistystä. Teemahankkeen kustannusarvio on yhteensä 134 768 euroa ja tukea jaetaan yhdistyksille siitä puolet eli 67 384 euroa. Yhdistysten kustannusarviot vaihtelevat vajaasta kahdesta tuhannesta eurosta enintään kymmeneen tuhanteen euroon. Yhdistykset mm. hankkivat telttoja, rakentavat laavuja ja kunnostavat kokoontumistiloja. Teemahankkeen haku päättyi marraskuun lopussa ja toimenpiteitä ryhdytään toteuttamaan ensi vuonna. Teemahankkeesta kerrotaan tarkemmin täällä.

Ensi vuonna käyttöön hakujaksot

Ensi vuosi on maaseuturahaston ohjelmakauden 2014 – 2020 viimeinen vuosi, jolloin Ykkösakseli voi myöntää rahoitusta. Siksi hankerahoituksen haku muuttuu ensi vuonna.

”Otamme käyttöön hakujaksot, joista ensimmäinen päättyy 29.2.2020. Päätökset rahoituksen myöntämisestä tehdään maaliskuussa. Haluamme varmistaa, että saamme liikkeelle mahdollisimman paljon hyviä hankkeita heti vuoden alkupuoliskolla,” toiminnanjohtaja Maarit Teuri kertoo.

Hakemusten määrä ja hankkeiden kustannusarviot vaikuttavat siihen, miten pitkään tukea on myönnettävänä. Hakujaksoista kerrotaan tarkemmin tammikuun alussa. Rahoitusta haetaan edelleen Hyrrä-palvelusta kuten tähänkin mennessä.

Hakujaksojen päättyminen vuonna 2020

29.2.2020
15.5.2020
31.8.2020
15.11.2020

Yrityssalo Oy ja FC Halikko ry saivat tukea Salossa

Yrityssalo Oy saa tukea yritysten sukupolvenvaihdoksista tietoa jakavaan hankkeeseen Sujuvasti seuraavalle. Hankkeessa välitetään tietoa maaseutualueen sukupolvenvaihdosten ja yrityskauppojen vauhdittamiseksi. Hanke tuottaa materiaalia, johon voi tutustua tilaisuuksissa tai oman aikataulun mukaisesti. Hankkeen kustannusarvio on 80 531 euroa ja Leader-tuki 80 % on 64 424 euroa.

FC Halikko ry saa tukea jalkapallokentän kunnostamiseen. Kentälle rakennetaan uusi aita, joka lisää kentän turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Hankkeen kustannusarvio on 10 850 euroa ja tuki 50 % on 5425 euroa.

Tulosta