Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Uutta potkua yhdistystoimintaan 4. sektorin opeilla

Uutta potkua yhdistystoimintaan 4. sektorin opeilla

Jaa linkki:

Yhdistyslaturi järjestää yhdistyksille työpajan 25. tammikuuta, jossa otetaan mallia 4. sektorin hyvistä käytännöistä. Työpajassa tunnistetaan 4. sektorin toimijoita ja mietitään, mitkä 4. sektorin toimintatavat voisi siirtää tavanomaiseen yhdistystoimintaan. Työpajasta saa hyviä eväitä yhdistyksen toiminnan uudistamiseen, tulevaisuuden suunnitteluun sekä uutta näkökulmaa yhdistystoimintaan.

Mikä on 4. sektori?

Neljäs sektori tarkoittaa verkostomaisia yhteisöjä, jotka hyödyntävät internetiä, sosiaalista mediaa ja tiedon avoimuutta ja se pyrkii yhteiseen käytännön toimintaan. 4. sektorin toiminta on yleensä kevyttä, verkostomaista ja alhaalta ylöspäin suuntautuvaa toimintaa. Se on itseohjautuvaa eikä sillä ole erillistä hallintoelintä. Esimerkkejä 4. sektorin toiminnasta on jo monia, kuten ravintolapäivä ja siivouspäivä, REKO-renkaat, kierrätysryhmät ja vertaisapuryhmät.

Mitä hyötyjä yhdistyksille?

Yhdistyksillä on paljon haasteita esimerkiksi uusien jäsenien löytämisessä, vapaaehtoisten rekrytoimisessa ja ylipäänsä yhdistystoiminta kilpailee muun vapaa-ajanvieton kanssa. Yhdistyksissä toimiminen ei houkuttele etenkään nuoria entiseen tapaan. Kevyemmät ja lyhytaikaiset vaikuttamismahdollisuudet houkuttelevat enemmän ja myös yhdistykset voisivat hyödyntää tätä trendiä. Esimerkiksi kehittämällä helppoja ja nopeita tapoja osallistua.

Työpajan vetää Pasi Mäenpää

Asiantuntijana Pasi Mäenpää

Työpajan vetää Pasi Mäenpää, joka on kaupunkisosiologian dosentti ja tutkija, ja hän on kirjoittanut kirjan neljännestä sektorista yhdessä tutkijakollegansa kanssa. Hän on Suomen kylien Korttelijaoston puheenjohtaja ja hän toimii myös yhdistyslakiuudistusta suunnittelevassa työryhmässä.

Työpajassa paneudutaan Pasin johdolla neljänteen sektoriin, tutustutaan siihen tarkemmin ja etsitään hyviä käytäntöjä, joita voisi hyödyntää yhdistystoiminnassa.

 

Työpaja järjestetään Salossa Suomusjärvellä, Kaffila Helinän tiloissa keskiviikkona 25. tammikuuta. Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 17.30 ja työpaja käynnistetään klo 18.00. Työpaja kestää klo 20.00 saakka. Ilmoittaudu 22.1. mennessä.

Työpajaan voit ilmoittautua tästä linkistä.

Lisätietoja antaa hankeneuvoja Päivi Kukkonen, puh. 050 301 2181 (soita, lähetä tekstari tai whatsapp-viesti), sähköposti: paivi.kukkonen(a)ykkosakseli.fi

Tulosta