Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Uusimmat Leader-hankkeet: kesäkahvila, kesäteatterin katsomo ja kyläsauna

Uusimmat Leader-hankkeet: kesäkahvila, kesäteatterin katsomo ja kyläsauna

Jaa linkki:

Ykkösakselin hallitus myönsi 10.4. kokouksessaan Leader-rahoitusta kolmelle uudella hankkeelle Salossa ja Vihdissä. Tukea myönnettiin yhteensä 80 000 euroa.

”Tänä vuonna Ykkösakseli voi myöntää Leader-tukea 890 000 euroa. Tästä on lähes puolet myönnetty tai varattu uusiin hankkeisiin. Jäljellä on reilut 400 000 euroa. Nyt kannattaa lähteä liikkeelle, jos mielessä muhii hankeidea”, kannustaa Ykkösakselin toiminnanjohtaja Maarit Teuri.

”Tätä ohjelmakautta on jäljellä vajaat kolme vuotta vuoden 2020 loppuun. Toivomme lisää yrityshankkeita ja pieniä yleishyödyllisiä kehittämishankkeita. Voimme tukea 20 prosentilla maaseudun yritysten investointeja. Tuki voi olla nyt hieman tiukemmassa, mutta hyviä hankkeita tuemme mielellämme”, Teuri lupaa.

Salossa myönnettiin yritystukea kesäkahvilaan ja investointitukea kesäteatterin katsomoon

Karl Forström Aktiebolag rakentaa kesäkahvilan Förby Marinassa sijaitsevaan vinssitaloon. Vanhan rakennuksen ulkoasu säilytetään ja sisälle rakennetaan kahvila- ja wc-tiloja. Kesäkahvilan kohderyhmänä ovat veneilijät, matkailijat ja kyläläiset. Hankkeen kustannusarvio on 98 000 euroa ja yritys saa investointitukea 20 % eli 19 600 euroa.

Kirakan kesäteatteriyhdistys ry rakentaa uuden katsomon Kirakan kesäteatteriin Perniössä. Samalla uudistetaan näyttämöaluetta. Näyttämön ja katsomon suuntaa muutetaan, jotta esitysten seuraaminen olisi miellyttävämpää. Katsomoon tulee uudet puiset penkit. Investointihankkeen kustannusarvio on 22 075 euroa. Tukea kesäteatteriyhdistys saa 50 % eli 11 037 euroa.

Saunahanke Kiulu saa Leader-tukea Otalammella Vihdissä

Otalammen alueen kyläyhdistys ry:n saunahanke Kiulu saa tukea kyläsaunan sekä erillisen wc- ja varastorakennuksen rakentamiseen. Kiulu rakennetaan hirrestä perinteisin menetelmin. Yhtenä hankkeen tavoitteena onkin siirtää perinteisen hirsirakentamisen tietoutta uusille sukupolville. Hankkeessa on tarkoitus tehdä merkittävä määrä, yli 2700 tuntia, talkootyötä. Wc-rakennus palvelee uimarannan kävijöitä sovittuina aikoina kesäisin. Kyläyhdistys on solminut Kiulun alueesta vuokrasopimuksen Vihdin kunnan kanssa viime syksynä. Saunahankkeen kustannusarvio on 99 350 euroa. Yhdistys saa tukea 50 % eli 49 675 euroa.

Artikkelin kuva ei ole Förbyn Marinasta vaan yleinen kuvituskuva.

Tulosta