Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Uusia Leader-hankkeita Lohjalla ja Salossa

Jaa linkki:

Raakkujen eli jokihelmisimpukoiden kasvattamista Porlassa selvitetään Lohjalla. Salon Urheilupuistoon rakennetaan minigolfrata. Petun saareen perustetaan kesäkahvila. Kaksi hankkeista on jo saanut Uudenmaan ELY-keskuksen tukipäätöksen.

Raakkujen kasvattamista Porlassa selvitetään

Pro Porla ry selvittää mahdollisuuksia kasvattaa raakkua eli jokihelmisimpukkaa Porlan vanhan kalanviljelylaitoksen alueella. Yhdistys on aloittamassa hanketta, jossa selvitetään kasvatuslaitoksen taloudellisia ja teknisiä vaatimuksia. Hankkeen tuloksena syntyy alustava suunnitelma toiminnan vaatimista tiloista ja rakenteista sekä kustannusarvio. Hankkeen kustannusarvio on 37 300 euroa ja se saa Ykkösakselista Leader-tukea 29 300 euroa.

Kasvatuslaitos kasvattaisi raakkuja toukkavaiheesta alkaen ensimmäiset elinvuodet, minkä jälkeen ne istutettaisiin takaisin synnyinjokeensa. Porlan laitos toimisi ensisijaisesti Mustionjoen uhanalaisen raakkukannan pelastamiseksi. Raakun kasvatuslaitos jatkaisi historiallisen Porlan kalanviljelylaitoksen toimintaa uudella tavalla. Laitoksesta voisi muodostua kiinnostava vesiluonnon suojelua esittelevä matkailukohde Lohjalla.

Työhön osallistuu Pro Porlan jäseniä ja ulkopuolisia asiantuntijoita. Selvitystyö valmistuu vuoden loppuun mennessä. Uudenmaan ELY-keskus on jo hyväksynyt hankkeen rahoituksen.

Saloon tulossa minigolfrata ja Petun saareen kesäkahvila

Petun saaristotila perustaa kesäkahvilan Petun saareen. Petun Kesäkahvila ja Puoti hyödyntää toiminnassaan kartanoympäristöä, oman puutarhan antimia ja lähialueen elintarvikeyrittäjien tuotteita. Kahvila palvelee saariston asukkaita, veneilijöitä ja luontomatkaajia. Hankkeen kustannusarvio on 43 793 euroa, josta tila saa saariston yritystukea 35 % eli 15 327 euroa. Ykkösakselin hallitus on puoltanut rahoituksen myöntämistä.

Salo Golf ry rakentaa Salon Urheilupuistoon minigolfradan. Rata rakennetaan golfklubin viereen ja siitä tulee 12-reikäinen perherata. Minigolf sopii harrastuksena kaikille. Urheilupuiston harrastusmahdollisuudet paranevat. Kustannusarvio on 41 569,12 euroa ja tukea yhdistys saa 50 %. Uudenmaan ELY-keskus on jo hyväksynyt hankkeen rahoituksen.

Tulosta