Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Ulkolaudoitus ei tarvitse sadetakkia

Ulkolaudoitus ei tarvitse sadetakkia

Jaa linkki:

Vanhan rakennuksen ulkolaudoitus ei tarvitse sadetakkia, totesi Kotiseutuliiton rakennustutkija Lasse Majuri Ykkösakselin Kunnostetaan kylätalot -webinaarissa. Hän viittasi muovia sisältäviin maaleihin, jotka kuten sadetakki hiostavat eivätkä hengitä. Se aiheuttaa ongelmia vanhojen rakennusten ulkolaudoituksille. Monesta muustakin vanhan rakennuksen ongelmasta ja niiden korjauksista kuulimme webinaarissa torstaina 6.5.2021. Tutustuimme videon avulla Ahmoon työväentaloon ja sen  kunnostushankkeisiin. Kerroimme yleishyödyllisen investointihankkeeen yleisimmistä kohteista ja vinkkejä hankkeiden toteuttamiseen.

Mennään kylään – Ahmoon työväentalo

Katso kymmenminuuttinen video Ahmoon työväentalon kunnostushankkeesta!

Vanhan rakennuksen hyvä korjaus

Kotiseutuliiton rakennustutkija Lasse Majuri näytti useita kuvia vanhoista seurantaloista ja niiden korjaamisen haasteista. Ei riitä, että vain rakennuksen vaurio korjataan, täytyy poistaa myös vaurion aiheuttaja! Vaurioiden, syiden ja korjaustarpeiden tunnistamiseksi olisi hyvä tehdä kuntoarvio. Vanhojen rakennusten korjausohjelmat ovat monivuotisia projekteja, kolmesta jopa 10 vuoteen.

Korjausuunnittelussa on sovitettava rakennuksen kunto, sen käyttäjien toiveet ja tarpeet sekä rakennuksen arvot. Arvot löytyvät rakennuksen aitoudesta, alkuperäisyydestä, juurevuudesta tai tunnelmasta.

Vanhan korjaamisessa neuvovat Majurin lisäksi museoiden asiantuntijat, kuten Länsi-Uudenmaan museon korjausrakentamisen asiantuntija Olli Hakli.

Yhteystiedot: lasse.majuri@kotiseutuliitto.fi

Lasse Majurin Kylän yhteinen arvorakennus -esitys 5.11.2020 järjestetystä webinaarista kertoo myös kestävän kehityksen näkökulmista.

Yleishyödyllinen investointituki rakentamiseen

Joka toinen yleishyödyllinen investointihanke kohdistuu rakentamiseen. Yleisimpiä kohteita ovat laajat peruskorjaukset, investoinnit lämmitykseen kuten ilmalämpöpumppuihin ja katot. Leader-rahoituksella on tuettu 61 kohteen rakentamista. Tukea on myönnetty 791 000 euroa. Talkoita näissä hankkeissa on huhkittu yli 28 000 tuntia.

Tutustu hankeneuvoja Jaana Joutsenen esitykseen.

Tulosta