Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Sivuston navigaatio

Teemahankkeiden haku päättyy 30.11.

Teemahankkeiden haku päättyy 30.11.

Jaa linkki:

Ykkösakseli hakee syksyllä toimijoita mukaan kolmeen teemahankkeeseen. Ensimmäisen teemahankkeen, Pihat ja polut, hakuaika on jo päättynyt lokakuun alussa. Vielä voi hakea mukaan kahteen teemahankkeeseen. Pikkuisen parempi kylä on kehittämisen teemahanke, jossa tuetaan erilaisia kylän kehittämistoimia. Lisää elämää kylille pienillä investoinneilla 2, LIVE 2, on jatkoa tänä vuonna toteututetulle pienten investointien teemahankkeelle.

Kahdeksan hakemusta PIPO-teemahankkeeseen

Pihat ja polut -teemahankkeessa keskitytään ympäristöön ja luontoon. Kahdeksasta hakijasta suurin osa olikin rakentamassa uusia luontopolkuja. Toimenpiteiden alustava kustannusarvio on lähes 80 000 euroa. Ykkösakselin hallitus päättää hakemuksista vuoden lopulla. Toimenpiteitä päästään toteuttamaan ensi vuoden aikana.

Vielä voi hakea mukaan kahteen teemahankkeeseen

Vielä on aikaa puolitoista kuukautta hakea mukaan kahteen teemahankkeeseen. Pikkuisen parempi kylä tukee kylien monipuolista kehittämistä. Olisiko kylällä tarpeen kyläsuunnitelma tai sen päivitys? Entä kylän kulttuurin kehittäminen tai perinteiden taltiointi? Voisiko kylän turvallisuutta parantaa? Tässä muutamia esimerkkejä toimista, joita tässä teemahankkeessa voidaan tukea. Tuki on 80 prosenttia kustannuksista, jotka ovat vähintään 500 euroa ja enintään 10 000 euroa.

LIVE 2 on jatkoa tänä vuonna toteutetulle pienten investointien teemahankkeelle. Tässä teemahankkeessa kylät voivat kehittää yhteisiä tiloja, vaikkapa hankkia laitteita tai korjata vanhaa ja rakentaa uuttakin. Pienet hankinnat tai pienimuotoinen rakentaminen voivat parantaa kyläyhdistysten toimintaedellytyksiä merkittävästi. Toinen teemahankkeen alue on vapaa-ajan toiminta ja harrastusmahdollisuudet. Niidenkin kehittämistä tuetaan teemahankkeessa. Tuki on 50 prosenttia kustannuksista, jotka ovat vähintään 1000 euroa ja enintään 12 500 euroa.

Molemmissa teemahankkeissa voi olla merkittävä osuus talkootyötä.

Tutustu ja hae!

Pikkuisen parempi kylä

LIVE 2

Tulosta