Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Retki kylään tekee hyvää!

Retki kylään tekee hyvää!

Jaa linkki:

 

Retki kylään tekee hyvää! webinaari 1.2.2022 klo 9-12. Kuvassa näkyy kartano, jota ihmiset kuvaavat, pyörä joka on pysähtyneenä tien varteen, sekä yksi puhujista. Yhdessä kuvassa on risti, joka kuvaa webinaarin pyhiinvaellusreittien osuutta.

Tiistaina 1. helmikuuta 2022 klo 9-12 järjestetään webinaari pyhiinvaelluksesta, historiallisista retkeilyreiteistä sekä kulttuuri- ja kylämatkailusta. 

Aamupäivän aikana kuullaan puheenvuorot neljästä eri aiheesta. Ensimmäisenä luennoidaan pyhiinvaelluksen merkityksestä sekä eri pyhiinvaellusreiteistä ja niiden kehittämisestä paikallisesti ja valtakunnallisesti. Toinen puheenvuoro keskittyy vanhoihin historiallisiin ja kulttuurisesti merkittäviin reitteihin. Kolmantena pohditaan, miten paikallisista reiteistä voisi saada vetovoimaa kylälle esimerkiksi tarinallistamalla, tuotteistamalla tai markkinoimalla. Neljäntenä puhutaan siitä, miten ulkoilun vaikutusta hyvinvointiin voisi vielä korostaa.

Webinaarin järjestää useamman Leader-ryhmän yhteinen Outdoor Leader -hanke, jonka tavoitteena on innostaa paikallisia yhdistyksiä ja muita toimijoita kehittämään retkeilyreittejä ja ulkoilualueita Suomessa ja Ruotsissa.

Tilaisuuden juontajana toimii Varsinais-Suomen kyläasiamies Tauno Linkoranta. Päivän ohjelma on kaikille teemoista kiinnostuneille avoin ja maksuton. 

Maaliskuun 15. päivä järjestetään webinaarin jatkoksi työpajailtapäivä.  Työpajoissa on kolme aihetta: reittien turvallisuus, tuotteistus ja merkintä sähköiselle karttapohjalle.  

Ilmoittaudu 1.2.2022 webinaariin tästä.

 

Webinaarin ohjelma:

9:00 – 9:10 Puheenjohtajan alkusanat webinaarille

Tauno Linkoranta, kyläasiamies, Varsinais-Suomen kylät ry

9:10 – 9:30 Pyhiinvaellus kiehtoo myös kokonaisvaltaisen matkailun näkökulmasta. Miten Pyhiinvaelluskeskus toimii Turun Tuomiokirkossa?

Annastiina Papinaho, projektipäällikkö, Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli 

9:35 – 9:55 Nykypäivän pyhiinvaellus, mitä se on, miten yhdistetään luonto, kulttuurimatkailu ja pyhiinvaellus? Esimerkkinä Pyhän Henrikin pyhiinvaellusreitti.

Jouni Elomaa, puheenjohtaja, Pyhän Henrikin pyhiinvaellusyhdistys

10:00 – 10:15 Vanhat historialliset kulttuurireitit kiinnostavat kulkijaa. Miten reitin varrella sujuu yhteistyö, entä miten yritys/ kylä/ yhdistys voi hyödyntää reittiä matkailupalveluissa? Esimerkkinä vanha historiallinen Kuninkaantie.

Mia Aitokari, Kuninkaantie ry

10:20 -10:35 Rauman Lapin Sammallahdenmäki on UNESCOn maailmanperintöluettelossa oleva esihistoriallinen muinaismuistokohde ja suosittu käyntikohde. Miten sujuu yhteistyö eri osapuolten välillä?

Ulla Antola, matkailuopas, Perinneyhdistys Keritys ry

10:40 – 10:55 Kulttuuri näkyy retkeilyreitin varrella – miten vanhat tarinat, historia palvelevat polun varren kulkijaa? Miten reitti näkyy paikallisissa palveluissa? Esimerkkinä Vienan reitti, Vuokki, Suomussalmi, Kainuu

Paavo Keränen, puheenjohtaja, Vienan reitti ry 

10:55 – 11:05 KAHVITAUKO

11:05 – 11:20 Retki kylään tekee hyvää! – historialliset reitit, luontopolut ja vaellusreitit kulkevat myös kylissä, tuottaen hyvää mieltä ja hyvinvointia retkeilijöille. Kestävästi suunniteltu toiminta tekee hyvää myös paikalliselle yhteisölle.

Tauno Linkoranta, kyläasiamies, Varsinais-Suomen Kylät ry

11:25 – 11:40 Leipätie- reitti Etelä-Pohjamaalla vie kylästä kylään, rannikolta sisämaahan ja päinvastoin. Miten yhdistää kylien historia ja seudullinen elinvoima nykypäivänä? Esimerkkinä Järviseutu-seuran aktiiviset toimijat.

Mauri Jokela,  Järviseutu-seura ry

11:45 -12:00 Luontomatkailu tukee terveyttä ja hyvinvointia. Mitä vaikutuksia on luontomatkailulla paikallistalouteen/ kuntiin? Miten näitä asioita voi tutkia?

Aleksis Klap, erikoissuunnittelija, Varsinais-Suomen liitto / asiamies, Kuhankuonon retkeilyreitistöyhdistys

12:00 – 12:15 Loppusanat, tilaisuus päättyy!

 

LISÄTIEDOT:

Taina Simola

044 025 1521

taina.simola@jokivarsi.fi

Tulosta