Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Pirjo Sjögren jatkaa Ykkösakselin puheenjohtajana

Pirjo Sjögren jatkaa Ykkösakselin puheenjohtajana

Jaa linkki:

Ykkösakselin syyskokous valitsi puheenjohtajaksi edelleen lohjalaisen Pirjo Sjögrenin. Hallitus uudistui: hallitukseen valittiin kuusi uutta jäsentä. Hallituksesta kolmasosa edustaa maaseudun asukkaita, kolmasosa yhdistyksiä, yrityksiä tai muita yhteisöjä ja kolmasosa on julkisen sektorin edustajia.

Ykkösakseli panostaa ensi vuonna yritysten aktivointiin

”Viime ohjelmakaudella, joka päättyi 2014, noin kolmasosa myönteisen rahoituspäätöksen saaneista hankkeista oli yritystukia. Nyt yritykset ovat hakeneet Leader-tukea vasta vähän”, kertoo toiminnanjohtaja Maarit Teuri. ”Investointitukia on jo myönnetty, mutta esimerkiksi yritysryhmähanke olisi meillä uutta. Ensi vuonna panostamme yritysten aktivointiin ja viestintään yrityksille”, Teuri lisää.

Ykkösakselin hallituksen puheenjohtajana jatkaa lohjalainen Pirjo Sjögren. Maaseudun asukkaiden edustajia hallituksessa ovat Teuvo Järvenpää (Lohja), Minna Leppäaro (Salo), Kai Nousiainen ja Heidi Saukkola (molemmat Lohjalta). Johannes Alaranta ja Jyrki Hakkarainen (molemmat Salosta) sekä Ulla Kommonen ja Anu Nilsson (molemmat Vihdistä) edustavat yhdistyksiä. Julkisen sektorin edustajina valittiin Asko Autelo (Vihti), Heikki Liede (Salo), Erkki Ollakka (Karkkila) ja Pirjo Sjögren. Hallituksen 12 varsinaisella jäsenellä on 12 varajäsentä, joiksi valittiin Juha Hillebrandt, Ulla Huittinen, Jenna Härmä, Kirsi Kannisto, Kimmo Lahtiranta, Saku Nikkanen, Lotta Paakkunainen, Tuija Piekka, Hannu Rahikainen, Hannele Ruponen, Pentti Saastamoinen ja Risto Sintonen.

Vuoden maisemateon palkinto innostaa vaskiolaisia jatkamaan maisematalkoita

Waskio-Seuran Marjaana Mänkäri kertoo maisemapalkinnosta

Syyskokous pidettiin Salon Vaskiolla seuratalo Pukkilassa. Kokouksen aluksi Waskio-Seuran puheenjohtaja Marjaana Mänkäri kertoi seuratalon ja seuran toiminnasta. Seura sai äskettäin Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten Vuoden maisemateko -palkinnon. Seura paransi koulun läheisen risteyksen turvallisuutta raivaamalla pusikoita ja puita pois. Nyt seura haaveilee 800 metrin maisemapolusta Kuusjoen rantaan. ”Palkinto oli 300 euroa ja sillä saamme jo vähän soraa ja kangasta”, Marjaana Mänkäri iloitsi.

Syyskokous hyväksyi ensi vuoden toimintasuunnitelman ja tulo- ja menoarvion. Jäsenmaksut säilyivät ennallaan. Henkilöjäsenmaksu on 10 euroa ja yhdistys- ja yritysjäsenmaksu 20 euroa. Kuntien ja muiden julkisten tahojen jäsenmaksu on 150 euroa.

Tutustu 2017 toimintakertomukseen

Tulosta