Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Pienten investointien teemahankkeen haku alkaa

Pienten investointien teemahankkeen haku alkaa

Jaa linkki:

Lisää elämää kylille pienillä investoinneilla 4 (LIVE 4) on jatkoa Ykkösakselin aiemmille pienten investointien teemahankkeille. LIVE 4 on Ykkösakselin kuudes ja viimeinen teemahanke tällä ohjelmakaudella. Se on viimeinen tilaisuus muutamaan vuoteen hakea tukea yhdistysten pieniin hankintoihin. Teemahankkeeseen on varattu tukea 75 000 euroa. Yhdistysten toimenpiteiden kustannukset voivat olla 1000 – 10 000 euroa, josta tuki on 50 %. Teemahankkeeseen haetaan 20 – 25 toimenpidettä. Haku alkaa tänään 1.8.2019 ja päättyy 1.11.2019.

Tilojen korjauksia, energiatehokkuutta tai liikuntamahdollisuuksia

Pienet investoinnin ja hankinnat voivat kohdistua yhteisiin tiloihin, harrastustoimintaan tai vapaa-ajan viettoon. Toimenpiteiden tavoitteena on parantaa yhteisten tilojen käyttöä ja viihtyvyyttä. Toimenpiteet ylläpitävät yhteisiä tiloja ja lisäävät niiden käyttöastetta tai säästävät energiaa. Paremmat tilat piristävät yhdistysten toimintaa.

Yhtenä tavoitteena on tutustuttaa uusia toimijoita Leader-hanketoimintaan ja paikalliseen kehittämiseen. Teemahankkeeseen osallistumisen kynnys on matalampi kuin omassa hankkeessa. Haku tapahtuu paperilomakkeilla ja Ykkösakseli huolehtii hankkeen hallinnoinnista.

Hakuaikaa on kolme kuukautta

Haku alkaa elokuun alussa ja päättyy perjantaina 1.11.2019 täsmälleen kello 15. Aikaisemmista teemahankkeista tiedämme, että moni yhdistys herää hakemiseen vasta aivan viime hetkessä. Onpa muutaman hakemus myöhästynytkin ja jäänyt siksi käsittelemättä!

Toivomus onkin, että yhdistykset ottavat yhteyttä Ykkösakseliin jo hakuaikana. Kannattaa varata riittävästi aikaa toimenpiteen suunnitteluun ja kustannusarvion laatimiseen. Hakemukseen on liitettävä tarjouksia tai hintatietoja. Osa kustannuksista ja samalla yhdistyksen omasta rahoituksesta voi olla vastikkeetonta työtä. Senkin arviointi ja suunnittelu vie hetken. Jos toimenpiteessä tarvitaan maanomistajien lupia tai toimenpidelupaa, ne on hoidettava kuntoon ennen hakemuksen jättämistä. Jos toimenpide vaatii rakennusluvan, sitä ei tueta teemahankkeessa.

Ykkösakselin halllitus valitsee teemahankkeeseen toimenpiteet. Valinnassa käytetään valintakriteerejä, jotka ovat pääosin samoja kuin muissakin hankkeissa. Jos hakemuksia on enemmän kuin voidaan valita, hakemukset pisteytetään. Lisäpisteitä saa, jos hakee ensimmäistä kertaa Leader-rahoitusta tai jos toimenpide kohdistuu nuoriin.

Tutustukaa hakuohjeisiin

Teemahankkeen hakuohjeet, hakulomake ja valintakriteerit kerrotaan LIVE 4 -teemahankkeen omalla sivulla. Tutustukaa ohjeisiin huolellisesti. Jos ja kun kysyttävää on, ottakaa yhteyttä Ykkösakseliin: hankeneuvoja Jaana Joutsen neuvoo teemahankkeen hakijoita läpi teemahankkeen, puhelin 050 313 5590 tai sähköpostitse jaana.joutsen@ykkosakseli.fi.

 

 

Tulosta