Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

PAIKAL-hankkeen haku Salossa alkanut

PAIKAL-hankkeen haku Salossa alkanut

Jaa linkki:

Salon keskustan yhdistykset voivat hakea rahaa paikalliseen kehittämiseen Euroopan sosiaalirahastosta (ESR). Haku PAIKAL-hankkeeseen on alkanut 3.10.2016 ja se jatkuu 25.11. saakka.

”PAIKAL-hanke on Ykkösakselin ensimmäinen hanke, jossa tuetaan Salon kaupungin keskustassa toimivia yhdistyksiä. Haluamme parantaa työttömien ja syrjäytymisvaarassa olevien työ- ja toimintakykyä. PAIKAL-hanke tukee kansalaisjärjestöjä ja muita toimijoita lisäämään osallisuutta, ehkäisemään syrjäytymistä ja edistämään työllisyyttä”, Ykkösakselin toiminnanjohtaja Maarit Teuri kertoo.

Toiveena laaja yhteistyö

Salolainen Sari Pesonen on aloittanut syyskuussa PAIKAL-hankkeen hankeneuvojana. Pesonen on innostunut hankkeesta: ”Hanke on hieno mahdollisuus. Olen toiminut yhdistysten parissa vuosia työllisyyden edistämiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Olemme rakentaneet kattavaa verkostoa eri toimijoiden ja työttömien kanssa. Voisimme toteuttaa hanketta laajassa yhteistyössä.”

Sari Pesonen valmistui oikeustradenomiksi nyt syksyllä, mutta hän jatkaa opintoja Turun ammattikorkeakoulussa tavoitteenaan sosionomin tutkinto. Pesonen on tuttu salolaisille Anna Tukesi ry:stä, jota hän on pyörittänyt. Anna Tukesi toimii saman kohderyhmän hyväksi kuin PAIKAL-hankekin: syrjäytymisvaarassa olevien, syrjäytyneiden ja köyhien ihmisten.

Hankkeeseen toivotaan mukaan kaupungin keskustassa toimivia kansalaisjärjestöjä. Kaupunkiyhdistykset voivat hakea rahaa pieniin toimiin, joissa työttömät tai syrjäytymisvaarassa olevat saadaan osallistumaan yhteiseen toimintaan. PAIKAL-hanke saa rahoituksensa ESR:n Kestävää kasvua ja työtä 2014 -ohjelmasta, joka lisää sosiaalista osallisuutta ja torjuu köyhyyttä. Hankkeen rahoituksesta noin 90 prosenttia on julkista rahoitusta ja 10 prosenttia yhdistysten omaa rahoitusta.

Hanke on Ykkösakselin ja Turun seudulla toimivan Leader-ryhmän Varsin Hyvä ry:n yhteinen.

Hakulomake ja ohjeet Varsinais-Suomen ELY-keskuksen sivuilla

Lisää PAIKAL-hankkeesta

EU_ESR_FI_vertical_20mm_rgbVipuvoimaaEU_2014_2020_rgb

Tulosta