Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Outi Rönn Lohjalta on Ykkösakselin uusi puheenjohtaja

Outi Rönn Lohjalta on Ykkösakselin uusi puheenjohtaja

Jaa linkki:

Ykkösakselin syyskokous tiistaina 9.11.2021 valitsi yhdistyksen puheenjohtajaksi Outi Rönnin Lohjalta. Rönn on toiminut hallituksessa kolme vuotta varsinaisena jäsenenä.  Hän opettaa Luksiassa yhteiskunta- ja työelämäosaamista ja asuu Muijalassa.

”Olen ollut vuosia mukana asukas- ja kyläyhdistyksissä. Ykkösakselin puheenjohtajana odotan erityisesti strategian päivitystä keväällä ja uuden ohjelmakauden alkua vuonna 2023. Toivon, että jatkossa saisimme paremmin arvioitua hankkeiden vaikuttavuutta esimerkiksi kestävän kehityksen näkökulmasta”, Outi Rönn kertoo.

Ykkösakselin hallituksessa on puheenjohtajan lisäksi 11 varsinaista jäsentä ja 12 henkilökohtaista varajäsentä. Hallituksen valinnassa noudatetaan kolmikantaperiaatetta, jonka mukaan jäsenistä kolmasosa on maaseudun asukkaiden edustajia, kolmasosa yhdistysten ja yritysten edustajia ja kolmasosa julkisen sektorin edustajia.

Hallituksen varsinaisia jäseniä ensi vuonna ovat maaseudun asukkaina Taina Lehtisalo, Minna Lehtonen (uusi), Minna Leppäaro ja Suvi Pohjola-Stenroos (uusi).

Yhdistyksiä edustavat Jyrki Hakkarainen, Riitta Luhtala, Anu Nilsson ja puheenjohtaja Outi Rönn.

Julkisen sektorin edustajia ovat Ari Aalto, Katja Etolin, Noora Jussila (uusi) ja Marjaana Mänkäri.

Varajäseniä ovat Hilkka Hyrkkö (uusi), Anja Jackobson, Mika Kalliaisenaho, Janne Kettunen, Markku Koskinen, Säde Lassila, Riikka-Liisa Mattila (uusi), Soile Petrell, Heidi Saukkola, Simo Vesa, Karoliina Vierjoki-Väätäinen (uusi) ja Kaj Westberg.

Rönn odottaa uuden strategian laatimista keväällä

Ykkösakselin toiminta on Rönnille tuttua, koska hän on toiminut hallituksessa kolmen vuoden ajan. Puheenjohtajana Rönn näkee tärkeänä sen, että hankkeiden hyödynsaajia ovat paikalliset toimijat, yritykset ja asukkaat. ”Erityisen tärkeänä näen vanhojen kylätalojen ja rakennusten kunnostushankkeet ja yhteisön aktivoinnin. Yrittäjille suunnattu neuvonta ja rahoitus ovat myös tärkeitä”, Rönn kertoo.

”Tällä hetkellä odotan Ykkösakselin strategian päivittämistä tulevana keväänä. Uusi ohjelmakausi on alkamassa 2023. Toivon, että jatkossa saisimme paremmin arvioitua hankkeiden vaikuttavuutta esimerkiksi kestävän kehityksen näkökulmasta.”

Outi Rönnin juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Hän asuu perheineen Muijalassa Lohjalla. Rönn on työurallaan työskennellyt kehitys- ja esimiestehtävissä Nokiassa ja Marimekossa. Hänellä on kokemusta projekteista ja hankkeista. Tällä hetkellä Rönn opettaa Luksiassa yhteiskunta- ja työelämäosaamista.  Vapaa-ajalla Rönnille on tärkeää luonnossa liikkuminen. Hän on toiminut asukas- ja kyläyhdistyksissä ja on hänet juuri valittu Lohjan Maanpuolustusnaisten hallitukseen. Rönn on varajäsenenä Lohjan kaupunkisuunnittelulautakunnassa.

Tulosta