Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Ohjelmakausi puolivälissä, Ykkösakseli myöntänyt rahoituksesta kolmanneksen

Ohjelmakausi puolivälissä, Ykkösakseli myöntänyt rahoituksesta kolmanneksen

Jaa linkki:

Ykkösakseli on myöntänyt kolmanneksen ohjelmakauden Leader-rahoituksesta. Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma on kuitenkin jo puolivälissä: ohjelmakausi alkoi 2014 ja päättyy 2020.

”Nyt on aika aloittaa, jos mielii laajaa hanketta loppukaudeksi. Alun kangertelun jälkeen hankkeiden hakeminen, tukipäätökset ja maksatukset sujuvat nyt mukavasti. Ykkösakselilla on rahoitusta jäljellä tälle vuodelle noin 800 000 euroa ja tuleville vuosille on varattu saman verran”, toiminnanjohtaja Maarit Teuri kertoo.

”Tarpeista ja ideoista ei varmasti ole pulaa, mutta miten ne jalostuisivat hyviksi hankkeiksi, jotka kehittävät kyliä ja yrityksiä? Miten kehittää yhteisöllisyyttä tai luoda uusia palveluja kylille? Siinä on ehkä se haaste”, tunnustaa Maarit Teuri.

Yksin hankkeita ei tarvitse miettiä. Ykkösakselin tehtävänä on neuvoa hakijoita. Ykkösakseli järjestää toukokuussa hankeinfoja: Salossa 16.5., Vihdissä 18.5., Karkkilassa 23.5. ja Lohjalla 30.5. Niissä kuullaan esimerkkejä toteutetuista hankkeista ja kerrotaan mahdollisuuksista saada tukea yleishyödyllisiin hankkeisiin.

Ykkösakselin hallitus käsittelee hankkeita vielä toukokuun ja kesäkuun kokouksissaan. Kesällä on tauko ja seuraava kokous on todennäköisesti syyskuun lopulla.

Kesän lopulla Hyrrä-palvelussa on käyttökatko elokuun puolivälistä syyskuun alkuun. Sinä aikana ei voi hakea hanketta tai maksatusta eikä ELY-keskus tee päätöksiä hankkeista tai maksatuksista.

Ykkösakselin hallituksen 11.4.2017 puoltama uusi hanke Lohjalla

Pusulan Vapaaehtoinen Palokunta ry saa tukea koulutushankkeeseen, joka vahvistaa hälytysosaston lähtövalmiutta. Koulutuksen avulla palokunta saa 10 uutta paloauton kuljettajaa. Hankkeen kustannusarvio on 9480 euroa. Tukea hanke saa 90 %.

Tulosta