Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Nuorten ääni kuuluviin! Nuorisojaosto etsii jäseniä

Nuorten ääni kuuluviin! Nuorisojaosto etsii jäseniä

Jaa linkki:

Ykkösakseli kutsuu alueen nuoria mukaan rakentamaan nuorten näköistä nuorisojaostoa.

 

Vaikutusmahdollisuuksia, ideoita ja hauskaa yhdessä olemista. Kaikkea tätä on tarjolla Ykkösakselin alueen nuorille nuorisojaostossa, joka päätettiin perustaa Ykkösakselin kokouksessa viime lokakuussa. Jaoston tehtävänä on päättää Ykkösakselille tulevista Ykkösmassi-hakemuksista, antaa lausuntoja nuoria koskevista hankkeista ja kertoa Ykkkösakselin alueen nuorille Ykkösmassi-rahoituksesta. Ykkösmassi on Ykkösakselin oma tukimuoto nuorten omille hankkeille, jota voi hakea 11-25 vuotiaat nuoret.

 

Irlanti kutsuu

Ykkösakseli haluaa tarjota nuorille kanavan, jonka kautta voi vaikuttaa oman alueen kehitykseen ja saada oma ääni kuuluviin. Samalla pääsee tutustumaan alueen muihin nuoriin. Nuorisojaosto on tervetullut osallistumaan myös Ykkösakselin kansainväliseen yhteistyöhön. Syksyllä ryhmän jäsenillä onkin mahdollisuus päästä matkustamaan Irlantiin. Matkalla nuoret pääsevät tutustumaan nuorten elämään Irlannin maaseudulla. Matka on mahdollisuus päästä verkostoitumaan kansainvälisesti ja oiva tilaisuus päästä harjoittelemaan englannin kielen taitoa.

 

 

Toimintakausi on yksi vuosi

Nuorisojaostoon haetaan 13-25 vuotiaita nuoria Salosta, Lohjalta, Vihdistä ja Karkkilasta, joita kiinnostaa oman alueen kehittäminen. Aikaisempaa kokemusta vastaavasta toiminnasta ei tarvitse olla. Nuorisojaostolla on vähintään neljä kokousta vuodessa, joissa päätetään Ykkösmassi-hakemuksista. Kokouksista maksetaan kokouspalkkio, joka on 30 euroa per kokous. Myös matkakulut korvataan. Jaoston toimintakausi on yksi vuosi ja jäsenyyden päätyttyä nuori saa todistuksen työryhmään kuulumisesta. Haku jaostoon on auki 30. huhtikuuta saakka ja ensimmäinen kokoontuminen järjestetään kesäkuussa.

 

Tavoitteena nuorten näköinen jaosto

Ykkösmassi-hakemuksista päättämisen lisäksi nuorilla on mahdollisuus kehittää ja ideoida jaoston toimintaa haluamaansa suuntaan. Nuoret voivat ottaa osaa valtakunnallisiin Nuoriso Leader -tapaamisiin ja tavata muita Leader-ryhmien nuorisojaoston jäseniä ympäri Suomea. Nuorilta toivotaan kiinnostusta yhteisten asioiden kehittämiseen ja ideoita Ykkösakselin strategian toteuttamiseen nuorten omasta näkökulmasta.

 

Nuorisojaoston toiminnasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Päivi Kukkoseen, sähköpostiosoite paivi.kukkonen@ykkosakseli.fi, puh. 050 3012181 (soita, lähetä tekstari tai whatsapp-viesti).

Tulosta