Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Uusissa hankkeissa tuetaan energiaomavaraisuutta ja kotitarveviljelyä

Uusissa hankkeissa tuetaan energiaomavaraisuutta ja kotitarveviljelyä

Jaa linkki:

Ykkösakseli on myöntänyt Leader-rahoitusta kahdelle uudella hankkeelle Lohjalla ja Salossa. Tukea myönnettiin yhteensä 80 000 euroa. Tänä vuonna Ykkösakseli voi myöntää tukea vielä noin 40 000 euroa. Vuoden viimeiset hankepäätökset hallitus tekee joulukuun alussa.

Lohjalla selvitetään maaseudun energiaomavaraisuutta

Lohjan kaupunki saa tukea yhteistyöhankkeeseen ”Energiaomavarainen maaseutu”. Hankkeen aikana selvitetään, kuinka maaseudusta olisi mahdollista rakentaa energiaomavarainen. Energiaomavaraisuuden saavuttaminen sekä sen edistäminen maaseudulla edellyttää paikallisten yhteisöjen yhteistyötä, verkostoitumista ja tietoa. Hankkeessa tutkitaan, mitä resursseja maaseudulla tarvitaan, jotta erilaiset energiatuotantomuodot olisivat mahdollisia sekä kannattavia toteuttaa.

Hankkeen kustannusarvio on 48 875 euroa. Kaupunki saa tukea 100 %.

Salossa tuetaan kotitarveviljelyä

ProAgria Länsi-Suomi ry saa tukea kehittämishankkeeseen ”Kotitarveviljelystä enemmän tehoja”. Kiinnostus itse tuotettuun ruokaan kasvaa. Hankkeessa korostuvat lähiruoka ja ekologisuus. Hankkeessa lisätään tietoa kotitarveviljelystä ja omavaraisuudesta. Kahden vuoden aikana järjestetään tilaisuuksia eri teemoista ja tehdään opintoretki. Saloon perustetaan kotitarveviljelijöiden verkosto. Hankkeen kohderyhmää ovat kotitarveviljelyä jo harrastavat tai siitä kiinnostuneet Salon kylien asukkaat. Tavoitteena on tarjota mahdollisimman hyvät eväät kotitarveviljelyyn. Hankkeessa tehdään yhteistyötä paikallisten yhdistysten kanssa.

Kustannusarvio on 44 114 euroa ja tuki 70 % on 30 880 euroa. Hankkeeseen sisältyy vastikkeetonta työtä reilut 400 tuntia.

Tulosta