Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Mia Aitokari luotsaa Leader-ryhmien Kuninkaantie-hanketta

Mia Aitokari luotsaa Leader-ryhmien Kuninkaantie-hanketta

Jaa linkki:

Kuninkaantie-hanke aloittaa syyskuussa koko Etelä-Suomen alueella. Hankkeeseen on nimitetty 1.9.2016 alkaen hankekoordinaattoriksi Mia Aitokari Loviisasta.

”Asun itse vanhan Kuninkaantien varrella historiallisella säteritilalla. Uskon vahvasti Kuninkaantien potentiaaliin matkailureittinä tulevaisuudessa”, Mia Aitokari sanoo.

Mia Aitokari on maaseudun kehittäjä, loviisalainen luomuomenatilallinen, joka on vastannut aiemmin mm. kaksikielisestä alueellisesta lähiruokahankkeesta Itä-Uudellamaalla. Hänen tehtävänään on yhdessä matkailutoimijoiden ja muiden kohderyhmien kanssa saattaa Kuninkaantie uuteen kukoistukseen.

Hankkeen aikana selvitetään vaihtoehdot, joilla Kuninkaantie-tavaramerkki saadaan säilytettyä ja tien ympärille muodostunut matkailutoimijoiden verkosto herätettyä uudelleen toimintaan. Kuninkaantielle etsitään laajemmalla alueella toimiva uskottava ja luotettava hallinnoija, joka ottaa vastuun tavaramerkin säilyttämisestä ja kehittämisestä sekä yhteistyöverkoston ylläpidosta.

Hankkeessa järjestetään eri alueiden toimijoiden kanssa työpajoja, joissa mietitään Kuninkaantie-brändiä ja sen hyödyntämistä. Hanke päättyy itsenäisyyden juhlavuoden 2017 lopussa.

Seitsemän Leader-ryhmää, Varsin Hyvä ry, I Samma Båt – Samassa Veneessä ry, Ykkösakseli ry, Pomoväst rf, Eteläisen maaseudun osaajat EMO ry, Kehittämisyhdistys SILMU ry ja Kehittämisyhdistys Sepra ry vastaavat hankkeen rahoituksesta ja toteutuksesta.

Kuninkaantie on vanha postireitti Norjan Bergenistä Atlantin rannikolta Oslon ja Tukholman kautta Maarianhaminaan, edelleen Saaristomeren kautta Turkuun ja Etelä-Suomen halki Venäjälle Viipuriin ja Suomenlahden perukkaan Pietariin asti. Tie on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö.

Mia Aitokari Pernajan puvussa

Mia Aitokari Pernajan puvussa

Kuninkaantie Kungsvägen julkinen ryhmä Facebookissa

Kuninkaantie uuteen kukoistukseen -hankesivu

Tulosta