Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Maaseutuvirasto julkaisi hankerekisterin

Maaseutuvirasto julkaisi hankerekisterin

Jaa linkki:

Maaseutuvirasto on julkaissut tiedot Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta rahoituksen saaneista hankkeista ja yritystuista osoitteessa www.maaseutu.fi. Hankerekisteri sisältää tiedot kaikista hankkeista ja yritystuista, joita ELY-keskukset ja Leader-ryhmät ovat rahoittaneet ohjelmakaudella 2014–2020.

Maaseutua kehitetään jo tuhansien hankkeiden voimin

Kuluvalla rahoituskaudella 2014–2020 on tähän mennessä rahoitettu lähes 1700 maaseudun kehittämishanketta ja noin 1100 maaseudun yritystukea. ELY-keskukset ja Leader-ryhmät ovat myöntäneet näihin yritys- ja hanketukiin yhteensä noin 233 miljoonan euron rahoituksen. Maksut ovat käynnistyneet tänä vuonna ja tähän mennessä yritys- ja hanketukia on maksettu noin 26 miljoonaa euroa.

Maaseudun kehittämistukien hakijat ovat siirtyneet nopeasti sähköiseen asiointiin. Sähköinen haku avautui ensimmäisen kerran viime vuonna ja noin 90 prosenttia hakemuksista on tehty sähköisesti.

maaseutu2020-oranssi-isoRahoitettuja hankkeita voi selata hankerekisterissä

Hankerekisteristä voi etsiä tietoa esimerkiksi tietyn aihepiirin hankkeista tai siitä, mitä hankkeita tietyn ELY-keskuksen alueella on rahoitettu. Tiedot hankerekisteriin tulevat Maaseutuviraston hallinnoimasta tietojärjestelmästä ja päivittyvät kerran vuorokaudessa.

Hankerekisteristä saa tiedot hankkeiden kokonaisrahoituksesta. Kokonaisrahoitus sisältää hankkeen saaman tuen ja hankkeen yksityisen rahoituksen. Maaseutuohjelman tuesta osa on kansallista rahoitusta ja osa rahoituksesta tulee EU:n maaseuturahastosta.

Pieniä ja suuria hankkeita moniin eri tarpeisiin

Kappalemääräisesti noin 70 prosenttia hankkeista kehittää maaseudun palveluja ja kyliä. Euroissa mitattuna rahoitus jakaantuu tasaisesti palvelujen ja kylien kehittämisen, koulutuksen ja tiedonvälityksen sekä elinkeinojen kehittämisen kesken.

Rahoitettavien hankkeiden vaatimuksena on, että ne hyödyttävät laajasti alueen asukkaita. Maaseudun hankerahoituksella toteutetaan esimerkiksi yleishyödyllisiä investointeja, monivuotisia koulutushankkeita tai vaikkapa monien toimijoiden yhteisiä elinkeinojen kehittämishankkeita.

Yritystuet menestystarinoiden takana

Maaseutuohjelmasta rahoitetaan myös yritysten investointeja ja kehittämistä. Moni menestyvä yritys on jossain vaiheessa hyödyntänyt maaseutuohjelman yritysrahoitusta. Yritysrahoituksessa skaala on laaja pienistä maaseudun mikroyrityksistä keskikokoisiin elintarvikkeiden jalostusyrityksiin saakka.

Tulosta