Marraskuussa tupla-annos Yhdistyslaturia
Yhdistyslaturi-hanke järjestää marraskuussa kaksi tilaisuutta yhdistyksille. Luvassa on verkkotyökaluja sekä sukellus neljänteen sektoriin. Ensimmäinen tilaisuus on verkkokoulutus marraskuun 2. päivä ja toinen on työpaja marraskuun loppupuolella 23. päivä. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille.
Verkkotyökalut haltuun
Yhdistyksien verkkotyökalut -webinaari tarjoaa tuhdin tietopaketin siitä, miten järjestöt voivat edullisesti ja helposti tehostaa hallintoaan minimoimalla paperin pyörityksen sekä innostaa jäseniään aktiivisemmin mukaan toimintaan verkkoalustojen avulla.
Kouluttaja Matti Koistinen Pyöräliitosta.
Koulutuksen käytyäsi tunnet yleisimmät järjestöjen verkkotyökalut sekä niiden hyödyntämismahdollisuudet yhdistyksen toiminnassa. Lisäksi tiedät, minkälaisia seikkoja yhdistyksen säännöissä ja käytänteissä tulee huomioida, jotta verkkotyökaluja voidaan hyödyntää laillisesti mahdollisimman laajasti. Koulutus on suunnattu erityisesti vapaaehtoispohjalta toimiville järjestöille, joilla ei ole palkattua henkilökuntaa.
Koulutuksessa esitellään, miten yhdistys voi verkkotyökalujen avulla muun muassa:
- hallita asiakirjoja ja tiedostoja
- osallistaa jäseniä mukaan toimintaan
- järjestää taloushallintonsa paperittomasti
- digitalisoida jäsenrekisterinsä
- allekirjoittaa dokumentteja sähköisesti
- järjestää hallituksen ja muita kokouksia tehokkaasti verkossa
Kouluttajan toimii Pyöräliiton toiminnanjohtaja Matti Koistinen. Pyöräliitto ry on toiminut täysin paperittomasti vuoden 2019 alusta lähtien. Koistinen on toiminut kaksi vuosikymmentä erilaisissa järjestöissä ja ymmärtää hyvin niiden potentiaalin, kipupisteet ja resurssit.
Koulutus järjestetään Teams-sovelluksella 2. marraskuuta klo 17.30-19.30. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille päivää ennen tilaisuutta.
Uutta potkua yhdistystoimintaan
Haluaisitko uudistaa yhdistyksen toimintaa? Mietityttääkö yhdistyksen tulevaisuus? Haluaisitko uutta näkökulmaa yhdistyksen toiminnan kehittämiseen? Osallistu Yhdistyslaturin työpajaan Mitä yhdistykset voisivat oppia 4. sektorilta marraskuun 23. päivä ja saat hyviä eväitä näiden kysymyksien ratkomiseen.
Mikä on 4. sektori?
Neljäs sektori tarkoittaa verkostomaisia yhteisöjä, jotka hyödyntävät internetiä, sosiaalista mediaa ja tiedon avoimuutta ja se pyrkii konkreettiseen yhteiseen toimintaan. Se on kevyttä, verkostomaista ja itseohjautuvaa. Esimerkkejä 4. sektorin toiminnasta on jo monia, kuten ravintolapäivä ja siivouspäivä, REKO-renkaat, kierrätysryhmät ja vertaisapuryhmät.
Mitä hyötyjä yhdistyksille?
Yhdistyksillä on paljon haasteita esimerkiksi uusien jäsenien löytämisessä, vapaaehtoisten rekrytoimisessa ja ylipäänsä yhdistystoiminta kilpailee muun vapaa-ajanvieton kanssa. Yhdistyksissä toimiminen ei houkuttele etenkään nuoria entiseen tapaan. Kevyemmät ja lyhytaikaiset vaikuttamisen muodot houkuttelevat enemmän ja myös yhdistykset voisivat hyödyntää tätä trendiä. Esimerkiksi kehittämällä helppoja ja nopeita tapoja osallistua.
Työpajan vetää tutkija ja kaupunkisosiologi Pasi Mäenpää.
Kuka työpajan vetää?
Työpajan vetää Pasi Mäenpää, joka on kaupunkisosiologian dosentti ja tutkija, ja hän on kirjoittanut kirjan neljännestä sektorista yhdessä tutkijakollegansa kanssa. Hän on Suomen kylien Korttelijaoston puheenjohtaja ja hän toimii myös yhdistyslakiuudistusta suunnittelevassa työryhmässä.
Työpajassa paneudutaan Pasin johdolla neljänteen sektoriin, tutustutaan siihen tarkemmin ja etsitään hyviä käytäntöjä, joita voisi hyödyntää yhdistystoiminnassa.
Työpaja järjestetään Salossa Suomusjärvellä, Kaffila Helinän tiloissa. Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 17.30 ja työpaja käynnistetään klo 18.00 ja kestää noin klo 20.00 saakka. Ilmoittaudu 18.11. mennessä.
Molempiin tilaisuuksiin voit ilmoittautua täältä: https://forms.office.com/r/isbxZCiGvw
Lisätietoja antaa hankeneuvoja Päivi Kukkonen, puh. 050 301 2181 (soita, lähetä tekstari tai whatsapp-viesti), sähköposti: paivi.kukkonen(a)ykkosakseli.fi