Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Maaseudun yritys- ja hanketukien haku on alkanut

Maaseudun yritys- ja hanketukien haku on alkanut

Jaa linkki:

Maaseudun yritys- ja hanketukien haut EU-rahoituskaudelle 2023 – 2027 ovat alkaneet Hyrrä-palvelussa. Nyt haettavissa ovat kaikki yritystukimuodot sekä hanketuista yhteisöjen investoinnit, kehittämis-, koulutus- ja tiedotushankkeet. Loput hanketukimuodoista tulevat hakuun syksyllä 2023. Tukien päätöksenteko ELY-keskuksissa ja tuen maksaminen alkavat vaiheittain syksyn 2023 aikana.

Ykkösakselin hankeneuvojat neuvovat tukien hakemisessa. Tukien haku on jatkuvaa, mutta hakemukset käsitellään Ykkösakselin hallituksessa valintajaksoittain. Ykkösakselin hallitus valitsee rahoitettavat hankkeet.

Tänä vuonna kaksi valintajaksoa

Syksyllä on kaksi valintajaksoa. Ensimmäinen päättyy 10.9.2023. Sen jälkeen hankehakemuksia valmistellaan ja täydennetään kolmisen viikkoa. Ykkösakselin hallitus valitsee rahoitettavat hankkeet kokouksessaan 11.10.2023.

Syksyn toinen valintajakso alkaa 11.9.2023 ja päättyy 21.10.2023. Hakijoilla on reilut kolmisen viikkoa aikaa täydentää hakemuksia. Ykkösakselin hallitus valitsee rahoitettavat hankkeet kokouksessaan 23.11.2023.

Vuonna 2024 valintajaksoja on viisi. Alustavasti valintajaksot päättyvät 14.1., 15.3., 15.5., 15.8. ja 15.10.

Valintajakso ovat uusi käytäntö aikaisempaan verrattuna. Kaikki valintajaksolla saapuneet hakemukset saavat joko myönteisen tai kielteisen rahoituspäätöksen. Hakija tietää näin etukäteen, milloin hakemukseen saa päätöksen. Uutta on myös se, että hankkeet tulevat vireille heti, kun hakemus on lähetetty Hyrrä-palvelussa.

Uudistunut Hyrrä

Tukia haetaan Hyrrä-asiointipalvelussa. Hyrrän käyttöliittymä on uudistunut ja se ohjaa ja opastaa hakemuksen teossa aiempaa enemmän. Hyrrä-asiointipalvelun osoite on https://hyrra.ruokavirasto.fi. Hyrrä-palvelu toimii parhaiten Google Chrome- ja Mozilla Firefox -selainten uusimmilla versioilla. Hyrrä-palveluun tunnistaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.

Hakemuksia voi tehdä organisaation puolesta, jos hakijalla on tarvittavat oikeudet Suomi.fi-valtuuden perus- tai valtuusrekisterissä.

Lisätietoja yritys- ja hanketuista ja haun alkamisesta

Ykkösakselin toukokuussa pidettyjen webinaarien esitykset yritys- ja hanketuista

Ruokaviraston tiedote haun alkamisesta

Tietoja yritystuista Ruokaviraston verkkosivuilla

Tietoja hanketuista Ruokaviraston verkkosivuilla

Hyrrä-asiointipalveluhttps://www.ruokavirasto.fi/tuet/asiointi/hyrra/

Suomi.fi-valtuudesta

Uudenmaan alueelliset sivut Maaseutu.fi-verkkosivuilla

Varsinais-Suomen alueelliset sivut Maaseutu.fi-verkkosivuilla

Artikkeli haun alkamisesta www.haloomaaseutu.fi-sivuilla

Mikä ihmeen Ykkösakseli?

Ykkösakseli ry on Leader-ryhmä, jonka tarkoituksena on maaseudun paikallinen kehittäminen. Toiminta-alue on Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti. Leader-toiminta kannustaa asukkaita ja yhteisöjä kehittämään omaa aluettaan. Ykkösakseli rahoittaa paikallisia kehittämishankkeita ja myöntää yritystukia. Rahoituksesta päättää hallitus, jossa on asukkaiden, yhteisöjen ja kuntien edustus.

Ykkösakseli on saanut vuosille 2023 – 2027 rahoitusta 4,8 miljoonaa euroa. Suomessa toimii 52 Leader-ryhmää. Niille on myönnetty maaseudun paikalliseen kehittämiseen yhteensä 223 miljoonaa euroa. Leader-rahoituksesta 43 % tulee EU:lta, 37 % valtiolta ja 20 % toiminta-alueen kunnilta.

Ota yhteyttä!

 
 
 
Tulosta