Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

LIVE – Lisää elämää kylille pienillä investoinneilla

Jaa linkki:

LIVE kuvaksi nettiin

Ykkösakselin ensimmäisen teemahankkeen toimenpiteet on toteutettu

LIVE – Lisää elämää kylille on Ykkösakselin ensimmäinen teemahanke. LIVE on jatkoa koordinaatiohankkeelle Elämää kylille pienillä investoinneilla, joka toteutettiin 2011 – 2013.

LIVE-teemahankkeen toimenpiteet on jo toteutettu. Yhdistyksille on maksettu investointituet, joita haettiin kolmeen otteeseen. Syksyllä 2018 teemahankkeesta laaditaan loppuraportti.

Mikä on teemahanke?

Teemahanke on kehittämishanke, jossa Leader-ryhmä kokoaa yhteen sellaisia pieniä kehittämistoimia tai investointeja, joita yksinään ei rahoitettaisi tai joiden toteuttajat eivät muuten pystyisi hanketta toteuttamaan.

Teema pohjautuu Leader-ryhmä omaan strategiaan. Teemana voi olla esimerkiksi yhdistysten pienet investoinnit, harrastusmahdollisuuksien parantaminen, yhteisten tilojan kunnostaminen tai muu vastaava teema. Tavoitteena teemahankkeessa on maaseudun palvelujen ja kylien kehittäminen. Yhdistykset tai muut yhteisöt ovat toimenpiteiden toteuttajia. Teemahankkeeseen valittavat toimenpiteet etsitään avaamalla niitä koskeva haku. Haku on paperinen.

LIVE on yleishyödyllinen investointihanke

Ykkösakselin tavoitteena on tukea teemahankkeella strategiaansa ”Vahvistuva paikallisuus” ja ”Toimivat yhdyskunnat ja huolenpito ympäristöstä”. LIVE tutustuttaa uusia hakijoita Leader-toimintaan. Hakeminen on helppoa ja kustannukset voivat olla tavallista hanketta pienemmät, 1000 eurosta 15 000 euroon. LIVE-hankkeessa parannetaan kylien ja maaseudun asukkaiden virkistysmahdollisuuksia ja vapaa-ajan toiminnan edellytyksiä. Hankkeessa korjataan yhteisiä tiloja ja kehitetään harrastustoimintaa. Paikalliset toimijat voivat kehittää luontokohteita tai edistää paikallisen kulttuurin hyödyntämistä.

Hausta loppuraporttiin

Hakuaika päättyi 14.10.2016 ja Ykkösakselin hallitus käsitteli hakemuksia 10.11.2016.

Lue tarkemmin LIVE-hankkeeseen hyväksytyistä toimenpiteistä.

Uudenmaan ELY-keskus teki tukipääätöksen LIVE-hankkeesta 11.5.2017. Hakijat ovat toteuttaneet toimenpiteet vuoden 2017 loppuun mennessä. Vuonna 2018 viimeiset toimenpiteiden maksuhakemukset saivat päätöksen. Syksyllä 2018 teemahankkeesta laaditaan loppuraportti.