Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Ykkösakselin strategia

Jaa linkki:

Ykkösakseli jatkaa Leader-ryhmänä maaseudun paikallista kehittämistä Karkkilassa, Lohjalla, Salossa ja Vihdissä. Maa- ja metsätalousministeriö myönsi Ykkösakselille rahoitusta 4,8 miljoonaa euroa vuosille 2023 – 2027.

”Olemme erittäin tyytyväisiä saamaamme rahoitukseen. Vuositasolla voimme myöntää hanke- ja yritystukia suurin piirtein saman verran kuin aikaisemminkin”, iloitsee Ykkösakselin toiminnanjohtaja Maarit Teuri. Myönnetystä rahoituksesta 3,8 miljoonaa käytetään hanketukiin ja vajaa miljoona Leader-ryhmänä toimimiseen eli alueen asukkaiden, yhteisöjen ja yritysten aktivointiin ja neuvontaan.

”Olemme yhdessä asukkaiden ja yhteisöjen kanssa laatineet kehittämisstrategian, joka ohjaa rahoitusta meidän alueellamme. Strategiassa tavoitellaan esimerkiksi parempia lähipalveluja, sujuvaa arkea, elinvoimaisia mikroyrityksiä ja varautumista tulevaisuuteen”, Teuri kertoo.

Ykkösakselin toiminta-alueella on 102 000 asukasta. Leader-rahoituksen ulkopuolelle jäävät Lohjan ja Salon kaupunkikeskustat.

Vuosien 2023-2027 strategian painopisteet ovat:

Lisää strategiasta täältä: Istuta idea! Tilaisuuksien esitys huhtikuu 2023