Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Leader-rahoitusta rakentamiseen, yritysten kehittämisen ja nuorille

Leader-rahoitusta rakentamiseen, yritysten kehittämisen ja nuorille

Jaa linkki:

Ykkösakselin hallitus on myöntänyt Leader-rahoitusta kolmeen uuteen hankkeeseen Lohjalla ja Salossa. Nummen kyläyhdistys korjaa Nummen kylätaloa. Salossa Perttelin Peikot saa tukea Urheilutalon korjauksiin.

Kolme yritystä Salossa aloittaa yritysryhmähankkeen, jossa kehitetään yritysten toimintaedellytyksiä. Neljä nuorten ideoimaa omaa hanketta saa Ykkösmassi-tukea yhteensä 1557,90 euroa. Hankkeille myönnettiin tukea yhteensä 89 000 euroa.

Nummen kylätalolle uusi katto

Nummen kyläyhdistys korjaa Nummen kylätaloa. Vanha vuotava tiilikatto puretaan talkoilla ja kylätalo saa uuden saumapeltikaton. Kylätalo, vanha  kunnanhuone, sijaitsee keskeisellä paikalla Nummen kirkonkylässä. Kylätalo on kyläläisten kokoontumispaikka ja kyläyhdistyksen jäsenillä on mahdollisuus järjestää kylätalolla maksutta kaikille avoimia tapahtumia.  Hankkeen kustannusarvio on 31 122,75 euroa ja tukea kyläyhdistys saa siitä puolet.

Urheilutaloa korjataan Perttelissä

Perttelin Peikot saneeraa Perttelin Urheilutaloa. Sauna, pesuhuone ja pukuhuone kunnostetaan, sisätiloja maalataan ja lattiapintoja uudistetaan. Taloon asennetaan pyörätuoliluiska. Korjauksilla tavoitellaan Urheilutalon käytön lisäämistä, kun talosta tulee valoisampi ja viihtyisämpi. Tavoitteena on saada Hankkeen kustannusarvio on 23 435 euroa ja tukea yhdistys saa 50 %.

Kolme yritystä yhteistyöhön Salossa

Bullerobong Oy Ab vetää kolmen salolaisen yrityksen yritysryhmähanketta, jossa parannetaan yritysten toimintaedellytyksiä. Vihreää voimaa – hyvinvointia ja kestävää liiketoimintaa luonnosta –hankkeessa ovat mukana Bullerobongin lisäksi Kosken ja Wiurilan kartanot. Yritykset haluavat tuotteistaa uusia palveluja ja luoda kestävää liiketoimintaa luontolähtöisten hyvinvointipalvelujen kautta. Hankkeen kustannusarvio on 80 250 euroa ja tukea hanke saa 75 %.

Ykkösmassia myönnettiin nuorille ensimmäistä kertaa

Lohjalla järjestetään valokuvaustapahtuma tytöille. Salossa järjestetään keppihevosten kilpailut ja toisessa hankkeessa nuoret opettelevat melomaan eri välineillä. Vihdissä nuoret hankkivat frisbeegolfvälineitä. Hankkeet saivat tukea 300 – 450 euroa.

Ykkösmassi on Ykkösakselin oma Leader-tuki nuorille. Nuoret voivat hakea Ykkösmassia esimerkiksi tapahtuman järjestämiseen tai yhteisten harrastusvälineiden hankintaan. Vähintään kolme 11 – 25 -vuotiasta nuorta voi muodostaa ryhmän, joka suunnittelee ja toteuttaa hankkeen. Ykkösmassia haetaan täyttämällä nettilomake. Haku on neljä kertaa vuodessa. Seuraava haku päättyy elokuun lopussa. Tuki on 100 – 500 euroa.

Tulosta