Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Leader-rahoitusta jäljellä syksyyn 120 000 euroa

Leader-rahoitusta jäljellä syksyyn 120 000 euroa

Jaa linkki:

Ykkösakselin hallitus on myöntänyt Leader-rahoitusta yhdelle yrityshankkeelle ja kolmelle yleishyödylliselle hankkeelle. Tukea myönnettiin yhteensä 65 000 euroa.

”Meillä on vielä mahdollisuus myöntää Leader-rahoitusta syksyyn. Tämän vuoden rahoitusta on jäljellä noin 120 000 euroa”, kertoo Ykkösakselin toiminnanjohtaja Maarit Teuri.

”Erityisesti tähtäimessä ovat maaseudun mikroyritykset, joiden toivoisimme hakevan enemmän yrityshankkeita. Nyt myönnetty yritystuki siirtolavojen hankintaan on hyvä esimerkki pienestä mutta yrityksen toiminnan kannalta tärkeästä investoinnista”, Teuri sanoo.

Ykkösakseli hakenut lisää rahoitusta vuodelle 2020

”Maaseuturahaston ohjelmakausi 2014 – 2020 on päättymässä. Olemme hakeneet maa- ja metsätalousministeriöstä ensi vuodelle lisää rahoitusta 350 000 euroa. Tämän lisärahoituksen haluaisimme suunnata nimenomaan maaseudun yrityksille”, Maarit Teuri paljastaa ja kannustaa yrityksiä hakemaan rohkeasti tukea.

Ykkösakselin vuoden 2020 rahoitusbudjetti on ilman mahdollista lisärahoitusta 200 000 euroa. Rahoitusta voivat hakea yleishyödylliset toimijat ja yritykset.

Lohjalla Kivikierros, Uuniemen sauna ja T:mi Mika Vikman saivat Leader-rahoitusta

Lohjan Seudun Ympäristöyhdistys ry saa tukea Kivikierros-kehittämishankkeeseen, jossa tuodaan esille Lohjan kaupungin ainutlaatuinen kaivos- ja louhoshistoria, jääkauden jäljet ja kivilajisto. Hankkeessa kerätään kohteista tietoa, joka siirretään digitaaliselle karttapohjalle. Tuloksena on tunnin mittaisia kävelyreittejä, joihin kirjoitetaan opastustekstit. Tekstit ovat luettavissa netissä ja niihin pääsee myös kohteiden luona olevien opastaulujen QR-koodien avulla. Hankkeen kustannusarvio on 32 857 euroa. Tuki on 70 % eli 23 000 euroa.

Lohjan seudun Maataloustuottajain Yhdistys MTK-Lohjan seutu ry saa tukea Nummen Pitkäjärven rannalla sijaitsevan Uuniemen saunan peruskorjaukseen. Sauna saa uuden porakaivon, uudet kompostoivat käymälät ja puuvajan. Tietä ja pihaa parannetaan murskeella. Saunarakennuksen keittiötä ja ulkorakennusta kunnostetaan. Hankkeen kustannusarvio on 18 210 euroa ja tuen osuus on siitä puolet, 9105 euroa.

T:mi Mika Vikman Pusulasta saa yritystukea siirtolavojen hankintaan. Suuria siirtolavoja käytetään polttopuun toimittamiseen asiakkaille. Yrityshankkeen kustannusarvio on 21 120 euroa. Yritystuki 20 % on 4224 euroa.

Salossa Perniön VPK korjaa työväentaloa

Perniön Vapaaehtoinen Palokunta r.y. korjaa alkuvuodesta ostamaansa Perniön Aseman työväentaloa, josta tulee VPK:n talo. Korjauksilla parannetaan talon energiatehokkuutta. Taloon asennetaan ilmalämpöpumppuja ja uudet ulko-ovet. Keittiö remontoidaan ja sinne hankitaan uusia koneita ja kalusteita. Hankkeen kustannusarvio on 57 198 euroa ja tuki 50 % on 28 599 euroa.

126 hanketta saanut rahoitusta Ykkösakselista

Ykkösakseli on saanut Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta rahoitusta kaikkiaan 5,57 miljoonaa euroa vuosille 2014 – 2020. Tähän mennessä 126 hanketta on saanut rahoitusta 4,2 miljoonaa euroa.

Ensi vuosi 2020 on viimeinen vuosi, jolloin Ykkösakseli voi myöntää rahoitusta hankkeille. Hankkeita voi toteuttaa vielä 2021 ja 2022.

EU:n maaseuturahaston seuraava rahoituskausi on 2021 – 2027. Rahoitusta ei kuitenkaan päästä myöntämään vielä muutamaan vuoteen.

Tulosta