Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Sivuston navigaatio

Leader-rahoitus jatkuu ilman katkoa

Leader-rahoitus jatkuu ilman katkoa

Jaa linkki:

Ykkösakselin Leader-rahoitusta voi ja kannattaa hakea nyt ja ensi vuonna. Leader-rahoitus jatkuu ilman katkoa ensi vuonna. Ykkösakseli hakee siirtymäkauden rahoitusta, jonka myöntäminen voisi alkaa ensi keväänä. Kaikki neljä Ykkösakselin toiminta-alueen kuntaa, Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti, ovat päättäneet sitoutua Leader-rahoituksen kuntaosuuteen.

Ykkösakseli hakee siirtymäkauden rahoitusta

”Maa- ja metsätalousministeriö on ohjeistanut Leader-ryhmiä hakemaan siirtymäkauden rahoitusta 31.10.2020 mennessä. Siirtymäkausi on yksi tai kaksi vuotta ennen varsinaisen ohjelmakauden alkua. Siirtymäkaudella rahoitusta voi hakea nykyisillä säännöillä ja tukimuodot ovat samat kuin nyt. Varsinainen uusi ohjelmakausi alkaisi todennäköisesti vuonna 2023”, kertoo Ykkösakselin toiminnanjohtaja Maarit Teuri.

Teuri kannustaa suunnittelemaan ja hakemaan hankkeita nyt ja ensi vuoden alussa. Sekä yleishyödylliset toimijat että yritykset voivat hakea tukea. ”Seuraava hakujaksomme päättyy 15.11.2020, mutta senkin jälkeen otamme toki hakemuksia vastaan. Jos hakemus hyväksytään, se jää odottamaan rahoitusta. Tukien hakuun ei siis tule katkoa. Saamme mahdollisesti käyttämättä jääneitä eriä vuoden vaihteessa, ja siirtymäkauden rahoitusta olisi toivottavasti myönnettävissä ensi huhtikuussa”, Teuri sanoo.

Kunnat sitoutuneet Leader-rahoitukseen

Teuri on iloinen siitä, että kaikki neljä kuntaa Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti ovat päättäneet sitoutua Leader-toimintaan ja kunnan rahoitusosuuteen sekä siirtymäkaudella että uudella ohjelmakaudella aina vuoteen 2027 saakka. Kunnat tukevat Leader-rahoitusta maksamalla 20 % julkisesta rahoituksesta. 42 % rahoituksesta tulee EU:lta ja 38 % valtiolta.

Uusi hanke Lohjalla: asukkaita innostetaan kotitarveviljelyyn

Ykkösakselin hallitus 29.9.2020 puolsi rahoituksen myöntämistä ProAgria Etelä-Suomen hankkeelle, jossa kehitetään kotitarveviljelyä Lohjan seudulla. Hanke jakaa tietoa kotitarveviljelystä, jota voi harrastaa puutarhapalstojen lisäksi vaikkapa parvekkeella laatikoissa. Hanke kannustaa omavaraisuuteen ja kasvisten käytön lisäämiseen. Kotitarveviljelyssä suositaan ilmastoviisaita valintoja. Hankkeen toivotaan lisäävän yhteistyötä, yhteisöllisyyttä ja verkostoitumista asukkaiden ja eri yhdistysten välillä Lohjan seudulla.

Hankkeen kokonaiskustannus on 39 400 euroa, josta tuki on 70 % eli 27 580 euroa.

Tulosta