Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Lähde Lemuun!

Lähde Lemuun!

Jaa linkki:

Yhdistyslaturi järjestää retken 8. lokakuuta lauantaina Lemuun Kotiseutuyhdistys Kemppien tupaan ja kotiseutukeskus Mäntylään. Tutustumme retkellä kotiseutuyhdistyksen museoon ja yhdistyksen monipuoliseen toimintaan. Oppaana toimii yhdistysaktiivi Tiina Hyvönen.

 

Kuva: Lemun kemppien nettisivut

 

Viljamakasiinista museoksi

Museorakennus on entinen pitäjämakasiini ja museokäyttöön se on luovutettu yhdistyksen perustamisvuotena 1951. Museossa on runsas esinekokoelma ja se pitää sisällään kaikenlaista sentrifugista hienon neidin päivänvarjoon, telefoonista vanhoihin puutyökaluihin. Erilaiset paikalliset henkilötarinat johdattavat kävijät paikkakunnan historiaan.

 

Kuva: Lemun kemppien nettisivut

 

Yhdistys on uudistanut Kemppien tuvan näyttelyä vuonna 2021 koko perhettä houkuttelevaksi. Museon yläkertaan on toteutettu kokonainen vanhan ajan koululuokka. Tilassa pääsee tutustumaan entisajan koulunkäyntiin ja kokeilemaan vaikka mustekynällä kirjoittamista.

 

Pientila kuntalaisten käyttöön

Kotiseutumuseon vieressä sijaitsee kotiseutukeskus Mäntylä, entinen pientila, jonka kotiseutuyhdistys hankki omistukseensa 2007. Mäntylä remontoitiin yhdistyksen käyttöön ja kuntalaisten on mahdollista vuokrata sitä omia tilaisuuksiaan varten. Yhdistys järjestää Mäntylässä monipuolista toimintaa, muun muassa kajakkivuokrausta, majoitustilojen vuokrausta Airbnb:n kautta, mysteerien ratkomista pakohuoneessa ja mysteerihuoneessa.

 

Kuva: Lemun kemppien nettisivut

 

Ilmoittaudu mukaan 2.10. mennessä

Retki on maksuton Ykkösakselin alueen asukkaille. Lähtö tapahtuu Lohjan ABC:lta klo 8.30 ja mukaan kyytiin voi hypätä Salosta ABC Piihovista. Vierailun jälkeen on mahdollista lounastaa Maskussa Sandy Cafe & bistrossa. Kotimatkalle lähdemme noin klo 13.30. Alla tarkempi aikataulu.

Retken aikataulu:

8.30 Lähtö Lohjan ABC:lta

9.05 Pysähdys ABC Piihovissa

10.00 Kemppien talo, Kotiseutuyhdistys Kemppien talo ry

12.30 Lounas (omakustanteinen) Maskussa, Sandy cafe & bistro

13.30 Paluumatkalle

14.15 ABC Piihovi

14.50 Lohjan ABC

Mukaan voit ilmoittautua tästä linkistä: https://forms.office.com/r/isbxZCiGvw

Kerro myös mistä tulet yhteiskuljetuksen kyytiin. Ilmoittaudu mukaan 2.10. mennessä.

Lemun kemppien nettisivut: https://www.lemunkempit.fi/

 

Lisätietoja antaa hankeneuvoja Päivi Kukkonen, puh. 050 301 2181 (soita, lähetä tekstari tai whatsapp-viesti), sähköposti: paivi.kukkonen@ykkosakseli.fi

Tulosta