Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Kylien historia eläväksi ja kylätalot käyttöön

Kylien historia eläväksi ja kylätalot käyttöön

Jaa linkki:

Onko kylällänne mielenkiintoinen historia tai värikkäitä persoonia, joista kannattaisi kertoa enemmänkin? Miten kylän historiaa tai persoonia voisi kehittää kylän vetovoimatekijäksi? Entä kylätalot – toimivatko ne vajaakäytöllä vai voisiko niitä markkinoida ahkerammin? Jos nämä kysymykset askarruttavat, kannattaa osallistua muutamaan tulevaan tilaisuuteen Varsinais-Suomessa.

Kylien historiaa on tallennettu monissa kylissä, on koottu historiikkeja ja näyttelyitä. Kylän historiaa ja perinnettä voi kuitenkin tuotteistaa pidemmällekin eli vetovoimaisiksi tapahtumiksi, matkailukierroksiksi ja -kohteiksi. Näihin esimerkkeihin tutustutaan kahdessa tilaisuudessa maalis- ja huhtikuussa.

Kylän historia eläväksi -illat järjestetään keskiviikkona 15.3. Ruskolla ja torstaina 27.4. Loimaalla. Illoissa on eri ohjelma. Järjestäjänä toimii Varsinais-Suomen Kylät ry:n Omalta kylältä -hanke.

Iltojen ohjelmat ja ilmoittautuminen

Varsinais-Suomen Kylät ry ja SataKylät ry järjestävät yhdessä Omalta kylältä -hankkeessa keskiviikkona 22.3. Loimaalla kylätaloillan, jossa kuullaan ajankohtaista asiaa talojen markkinoinnista, tutustutaan työkaluihin, joilla talojen käyttöä voi kehittää, kuullaan nuorten kansainvälisistä vapaaehtoistyön leireistä kylätaloilla sekä tutustutaan käytännön kylätaloesimerkkeihin.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Tulosta