Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Kylätalot ja Tellus-tapahtuma saivat Leader-rahoitusta

Kylätalot ja Tellus-tapahtuma saivat Leader-rahoitusta

Jaa linkki:

Ykkösakseli ry käsitteli kokouksessaan tiistaina 4.10. seitsemää hanketta. Niistä neljä sai puoltavan päätöksen, yksi käsiteltiin alustavasti, yksi jätettiin pöydälle lisävalmistelua varten ja yksi hanke hylättiin kokonaan.

Nummi-Pusulassa Jättölän kylätalon korjaushanke nosti remontin kustannusarviota ja Vihdissä Vesikansan maamiesseuran seuratalo sai rahoitusta katon korjaukseen. Vihdissä 4H-yhdistyksen järjestämä Tellus-tapahtuma sai tukea. Käsittelyssä oli myös yksi yritystuki: Nuuksion Taika Oy sai investointitukea toimintansa kehittämiseen.

Seuraavan kerran hallitus kokoontuu päättämään hankkeista 10.11. Joulukuussa on vielä yksi kokous sekä Ykkösakselin syyskokous.

Nummi-Pusulassa korjataan Jättölän kylätaloa

Jättölän kylätoimintayhdistys ry:n hanke laajenee. Yhdistys on korjannut Jättölän kylätaloa jo keväästä alkaen. Osa ikkunoista on vaihdettu tai maalattu ja seiniä on pesty ja maalattu. Hanke on jo saanut kesän alussa myönteisen rahoituspäätöksen. Nyt kylätalon katto ja seinät tarvitsevat lisäkorjausta: kustannuksia tulee lisää maalauksesta ja työhön tarvittavista nostureista ja telineistä. Hankkeen kustannusarvio nousee vajaalla 13 000 eurolla 39 548 euroon. Hanke saa tukea 50 %.

Vihdissä nuorten tapahtuma sai tukea

Kuva: Vihdin 4H

Kuva: Vihdin 4H

Vihdin 4H-yhdistys ry järjesti tänä vuonna ensimmäisen Tellus-tapahtuman Vihdissä. Hankkeessa luodaan uutta toimintamallia nuorten tapahtumaan, jossa nuoret itse osallistuvat sekä tapahtuman sisällön tuottamiseen että tuotantoon. Nuorille järjestetään työpajoja. Ensi vuonna Tellus-tapahtuma järjestetään uudestaan tämän vuotisten kokemusten pohjalta. Hanke kehittää yhteystyötä muiden paikallisten järjestöjen kanssa ja tarjoaa niille mahdollisuuden tulla mukaan tapahtumaan. Tapahtumaa on tarkoitus jatkaa hankkeen päättymisen jälkeen. Hankkeen kustannusarvio 84 006 euroa, josta tukea yhdistys saa 70 %.

Vihdin Vesikansan Maamiesseura r.y:n seuratalon huonossa kunnossa oleva vesikatto uusitaan. Kattotuolit oikaistaan, rakennetaan uusi katto ja uusitaan räystäslaudoitus. Seurantaloa käyttävät ahkerasti useat yhdistykset, mm. Vesikansan Martat, Hirvimiehet ja Hevosystävät. Kattoremontin kustannusarvio on 38 360 euroa ja tuki investointiin on 50 %.

Nuuksion Taika Oy laajentaa Villa Paratiisin saunatiloja ja siirtyy maalämpöön. Remontin jälkeen Villa Paratiisi voi ottaa suurempia asiakasryhmiä vastaan ympäri vuoden. Kustannusarvio on noin 68 000 euroa, josta tukea yritys saa 20 %.

Tulosta