Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Kutsu seuraamaan Maaseutuparlamenttia Valpperin kylässä

Jaa linkki:

Oletko kiinnostunut maastopyöräilystä, maaseudun kehittämisestä tai kylistä? Tule matkakumppaniksi seuraamaan kanssamme Maaseutuparlamenttia keskiviikkona 29.9. Valpperin kylään Nousiaisiin. Lähdemme yhteiskuljetuksella koko päivän retkelle, jonka aikana ohjelmassa on Maaseutuparlamentin keskustelujen seuraamista, Valpperin kylän kuulumisia ja puhetta maastopyöräilystä.

Valtakunnallinen Maaseutuparlamentti järjestetään 28.–30.9. netissä ja monipaikkaisesti eri puolilla maata. Pääkeskustelut lähetetään livelähetyksenä Kurikan Kampukselta, Etelä-Pohjanmaalta. Tapahtumaa luotsaa upea juontajapari Inari Fernández ja Christoffer Strandberg. Heidän vierainaan nähdään kolmen päivän aikana maaseudun nuoria, yrittäjiä, asiantuntijoita, tutkijoita ja päättäjiä eri puolilta Suomea.

Lue lisää Maaseutuparlamentista täältä.

Varsinais-Suomen Vuoden kylä 2021 on Nousiaisten Valpperi, joka on viime vuosina kokenut melkoisen muodonmuutoksen: Kylään rakennettiin vuonna 2015 uusi kyläkoulu, jossa opiskelee kolmisenkymmentä lasta. Pari vuotta sitten remontoitiin urheilutalo, jonka läheisyyteen on nyt kunnostettu uimapaikka ja sauna, jotka palvelevat ympäri vuoden. Uudella kodalla voi nauttia kesäviikonloppuisin paikallisen nuoren pyörittämän kotakahvilan herkuista ja muina aikoina syödä omia eväitä. Valpperiin on hiljattain tehty myös ÄssäMix-kenttä, juoksuportaat, rantalentopallokenttä, frisbeegolfrata ja 10 km mittainen maastopyöräreitti, jota laajennetaan pian toisetkin 10 km.

Lue lisää Varsinais-Suomen Vuoden kylästä 2021 Valpperista täältä.

Ilmakuva Valpperin kylästä

Päivän ohjelma

Klo 8.45 Kahvitarjoilu
Klo 9 Aamukahvikeskustelu Hyvän elämän ulottuvuudet (valtakunnallinen ohjelma, seurataan etäyhteydellä)
Klo 9.30 Pääkeskustelu: Kirjoitetaan lähikoulujen tulevaisuus uusiksi (valtakunnallinen ohjelma, seurataan etäyhteydellä)
Klo 10.45 Valpperilaiset kertovat kylästään ja siellä toteutetuista hankkeista
Klo 11 – 12.30 Paneelikeskustelu maastopyöräilystä
Klo 12.30 Lounas
Klo 13 – 14  Maastopyörien kokeilua ulkona tai vaihtoehtoisesti osallistuminen omavalintaiseen työpajaan etäyhteydellä
Klo 14.15 – 15 Tutustuminen kyläkouluun ja sen tekemään ympäristötyöhön
Klo 15 – 16 Maastopyörien kokeilua, nokipannukahvit uudella kodalla tai vaikka pulahdus uimaan!
Klo 16 Kotiinlähtö

Matkan ja päivän aikana on mainio mahdollisuus keskustella hankeideoista ja rahoitusmahdollisuuksista Ykkösakselin neuvojien kanssa!

Hyppää mukaan yhteiskuljetukseen!

Ykkösakseli tarjoaa kuljetuksen Valpperiin. Mukaan pääsee Vihdin Nummelta, ABC Lohjalta ja Salosta. Alustava aikataulu on: lähtö Nummelasta 6.25, ABC Lohja 7.00 ja Salo noin 7.40. Reittiä muokataan sen mukaan, mistä osallistujat voivat parhaiten päästä kyytiin.

Ilmoittaudu viimeistään maanantaina 27.9.

Kuljetus ja aamukahvit ovat maksuttomat. Lounas on omakustanteinen. Lisätietoja antaa Ykkösakselin hankeneuvoja Päivi Kukkonen, puh. 050 301 2181.

Muista ilmoittautua viimeistään maanantaina 27.9.2021 tästä linkistä tai QR-koodin avulla!

 

 

 

 

 

 

 

Tulosta