Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Kunnostetaan kylätalot webinaari 6.5.2021

Kunnostetaan kylätalot webinaari 6.5.2021

Jaa linkki:

Kylätalo, seurantalo, työväentalo – vanhat rakennukset palvelevat edelleen kyliä yhteisinä tiloina, mutta vuosien mittaan syntyy korjausvelkaa. Miten kunnostaa vanhoja rakennuksia? Ahmoon työväentalo on korjattu lähes purkukuntoisesta rakennuksesta hienoon kuntoon. Vierailemme virtuaalisesti Ahmoossa videon avulla. Asiantuntijana webinaarissa on Kotiseutuliiton rakennustutkija Lasse Majuri. Mukana webinaarissa Ahmoon työväentalon edustaja ja hankeneuvoja Jaana Joutsen.

Tee intohimolla, sanoo Ahmoon työväentalon talkoolainen

Ahmoon työväentalolla on menneisyys, joka on seuraillut Suomen historian käänteitä. Talo on nyt Karkkilan Vasemmistoliiton omistuksessa.  Kymmenen vuoden aikana talo on kunnostettu purkukuntoisesta rakennuksesta upeaksi taloksi. Työväentalon onni on ollut ahkera talkoiden vetäjä ja tekijä Erkki Ollakka. Yksi Ollakan vinkeistä talojen kunnostajille on: tee intohimolla! Koska koronarajoitusten vuoksi emme pääse vierailemaan Ahmoossa, olemme kuvanneet kymmenminuuttisen videon Ahmoon työväentalosta. Webinaarissa näemme videon ensiesityksen.

Asiantuntijana webinaarissa on Kotiseutuliiton rakennustutkija Lasse Majuri. Kotiseutuliitto myöntää vuosittain korjausavustuksia seurantaloille. Avustusten tarkoitus on säilyttää arvokasta rakennusperintöä ja mahdollistaa käytettävyyttä parantavat muutostyöt. Majuri kertoo, millaista on hyvä korjaus.

Webinaarissa kerromme, millaisiin investointeihin yhdistykset voivat hakea Ykkösakselista Leader-tukea. Tervetuloa mukaan! Webinaarin järjestää Ykkösakselin Yhdistyslaturihanke.

Kunnostetaan kylätalot – webinaarin ohjelma torstaina 6.5.2021 klo 18 – 20

17.45 Teams-kokous avautuu
18.00 Tervetuloa
18.10 Mennään kylään Ahmoon työväentalolle! Videon ensiesitys
18.20 Keskustelua – Karkkilan Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Erkki Ollakka vastaa kysymyksiin
18.30 Vanhan rakennuksen hyvä korjaus, rakennustutkija Lasse Majuri, Kotiseutuliitto
19.15  Kysymyksiä ja keskustelua
19.30 Mihin Leader-rahoituksen investointitukea voi hakea? Hankeneuvoja Jaana Joutsen
19.45 Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu viimeistään tiistaina 4.5.2021

Siirry ilmoittautumaan tästä.

Tulosta