Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Katso kuvat!

Katso kuvat!

Jaa linkki:

Ykkösakselin kuvalliset terveiset kesälomakauden iloksi! Katso kuvat kevään monista tapahtumista!

Kesäkierros Salon hankkeissa

Kiersimme kesäkuussa yhden aurinkoisen päivän aikana salolaisissa hankkeissa Halikosta Särkisalon Förbyhyn. Matkan varrella kävimme noin seitsemässä hankkeessa.

Aloitimme kierroksen Salon Seudun Ampujien ampumaurheilukeskuksesta, jossa tutustuimme ampuratoihin ja niille hankittuihin taululaitteisiin. Saimme kuulla,  nähdä ja haistaa, kun harrastaja ampui kaksisataa vuotta vanhalla mustaruutiaseella. Salon Seudun Ampujilla on ollut vuosien varrella useita hankkeita, joissa viimeisimmässä seuralle hankittiin talo. Talossa voi järjestää kokouksia ja koulutusta ja se voi toimia kilpailujen toimistona.

Märynummella saimme kuulla, miten Märynummen kyläyhdistys on rakentanut kahdessa vaiheessa upean 18-väyläisen frisbeegolfkentän mäntymetsään. Kyläyhdistys osallistui kahteen Ykkösakselin teemahankkeeseen LIVE ja LIVE 2. Rakentamisen kustannukset olivat reilut 15 000 euroa yhteensä.

Seuraavaksi pistäydyimme Salon urheilupuistossa katsomassa Salo Golfin minigolfrataa. Rata valmistui kesäkuussa. Kohderyhmänä ovat urheilupuistossa harjoittelevat ja kilpailevat nuoret ja perheet. Jatkoimme matkaa Teijon kautta Särkisaloon. Teijolla näimme kyläyhdistyksen uudet kuivakäymälät ja polun, jota rakennetaan rantaan. Keittokatos rannassa oli vesiosakaskunnan toimenpide teemahankkeessa. Katos on tarkoitettu kalastajille, kyläläisille ja muille retkeilijöille. Katoksessa voi perata kaloja ja valmistaa ne ruoaksi. Katoksessa on sielläkin kuivakäymälä. Upea kokonaisuus, joka palvelee Teijon kyläläisiä ja matkailijoita. Teijolla järjestetään elokuussa 11. – 12.8. Wanhanajan Markkinat, joilla näkee myös kyläyhdistyksen teemahankkeessa rakentamat hienot ”wanhan ajan” myyntikojut.

Särkisalossa kohteina olivat Särkisalon urheilijoiden urheilukenttä ja Café Vinssi. Urheilukenttä kunnostettiin viime syksynä Leader-hankkeena. Syksy oli sateinen, mikä auttoi rullanurmen juurtumista – mutta alkukesän kuivuus näkyi jo nurmessa. Urheiluseura onkin mukana LIVE2-teemahankkeessa ja hankkii nurmen kasteluun pumpun ja kastelulaitteistoa.

Café Vinssi Särkisalon Förbyssä on rakennettu vanhaan vinssirakennukseen. Iso vinssi oli koottu nyt uuden kahvilan eteen. Karl Forsström AB sai kahvilainvestointiin 20 % yritystukea. Kahvilan terassilta aukeaa merellinen maisema venelaitureille ja saaristoon.

Linkkejä

Salon ampumaurheilukeskus
Märynummen frisbeegolfrata
Salo Golf
Teijon alueen ruukkikylät
Särkisalo – meren verran parempi
Café Vinssi

Videon kuvat: Anu Pekanniemi ja Jaana Joutsen

Hankemessuilla toista sataa kävijää

Ykkösakseli järjesti ensimmäiset hankemessut lauantaina 28.4. Riihipesässä, samassa rakennuksessa, jossa Ykkösakselin toimisto sijaitsee. Hankemessuilla parikymmentä hanketta esitteli toimintaansa. Kävijöitä laskimme noin 130. Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna avasi hankemessut. Juontajana toimi Haloo maaseutu -viestintähankkeesta Anssi Ketonen. Tietoiskuissa Maarit Teuri kertoi hanketoiminnan tuloksista ja Anu Pekanniemi hankkeen hakemisesta, Anssi Ketonen jakoi vinkkejä viestintään ja Varsinais-Suomen kyläasiamies Tauno Linkoranta puhui kylätoiminnan uusista tuulista.

Videon kuvat: Annika Söderholm-Emas ja Maarit Teuri

Ykkösakselin kevätkokous Hongiston koululla Lohjalla

Kevätkokouksessa 24.4.2018 tutustuimme Hongiston alueen kyläyhdistyksen toimintaan ja Hongiston entiseen kouluun, joka on kyläyhdistyksen käytössä. Hongiston koulua on kunnostettu investointihankkeessa. Koululla on paljon toimintaa viikoittain: Hiiden opisto järjestää kudontaa ja joogaa, MLL pitää perhekahvilaa ja koululla jumpataan. Ykkösakselin hallituksen jäsen Teuvo Järvenpää kertoi Pro Porla ry:n hankkeesta, jossa selvitetään Porlan vanhan kalanviljelylaitoksen soveltuvuutta raakkujen kasvatukseen.

Kevätkokous hyväksyi viime vuoden toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen. Uutena jäsenenä Ykkösakselin hallitukseen valittiin Lohjalta Anja Jackobson.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikkelin pääkuva: Anssi Ketonen, haloomaaseutu.fi

Tulosta