Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Ykkösakseli myöntää kannustusrahaa 15-vuotisen toimintansa juhlistamiseksi

Ykkösakseli myöntää kannustusrahaa 15-vuotisen toimintansa juhlistamiseksi

Jaa linkki:

Ykkösakseli ry perustettiin 25.1.2007. 15 vuoden aikana Ykkösakseli on myöntänyt rahoitusta sadoille hankkeille, järjestänyt lukemattomia tilaisuuksia ja neuvonut erilaisia toimijoita aina uudestaan ja uudestaan Euroopan maaseuturahaston tukimuodoista. Samalla Ykkösakseli on toiminut yhdistyksenä kuten muutkin yhdistykset. Jäseniä on vuosien mittaan ollut lähes 300. 15-vuotismerkkipäivä sujuu työn merkeissä: hankerahoituksen mahdollisuuksista kerrotaan Ideaillassa kello 18 alkaen, koronan vuoksi etänä.  

Yritykset ja yhdistykset kaipaavat kannustusta!

Ykkösakselin hallitus on päättänyt juhlia merkkivuotta myöntämällä kannustusrahaa 1500 euroa. Kahden viime vuoden aikana yritysten ja yhdistysten toimintaympäristö on ollut jatkuvassa myllerryksessä koronaviruksen vuoksi. Monet yritykset ovat joutuneet sopeutumaan epävarmuuteen ja kärsineet taloudellisista huolista. Yhdistysten toiminta on ollut pysähdyksessä ja tilaisuuksia on peruttu ja siirretty. Vapaaehtoistoiminta on ollut hankalaa. Ihmisten jaksaminen sekä yrityksissä että yhdistyksissä on ollut kovalla koetuksella. Korona aaltoillessa toiminta on sahannut lähes normaalista täyteen hiljaisuuteen.

Kannustusraha tuo tähän tilanteeseen pientä iloa. Yrityksille on varattu kolme 150 euron kannustusrahaa ja yhteisöille (yhdistyksille ja muille yleishyödyllisille toimijoille) seitsemän kannustusrahaa. Nyt jos koskaan tarvitsemme kannustusta ja hengennostatusta!

Miten siis kannustaa työntekijöitä tai yhdistyksen jäseniä jaksamaan juuri nyt? Miten voisi löytää ehkä kadonnutta motivaatiota? Niin, että työssä tai vapaaehtoistoiminnassa olisi taas työn ja tekemisen iloa? Miten voisi vahvistaa sitoutumista organisaationne yhteisiin päämääriin?

Kannustaa voi toki ilman kulujakin, kiittämällä ja kehumalla, huomioimalla ja antamalla tunnustusta tai palautetta. Mutta olisiko joskus vaikkapa kakkukahvit paikallaan, yhteinen jumppahetki tai pieni kulttuuripläjäys?

Ideoikaa toimenpiteitä, ja hakekaa niiden toteuttamiseen kannustusrahaa!

Hakekaa kannustusrahaa – tässä ohjeet

Kannustusrahaa voivat hakea Ykkösakselin toiminta-alueella toimivat yritykset ja yhdistykset. Hakuaika päättyy 25.2.2022 kello 23.45.

 1. Hakijana voi olla yritys, myös yksinyrittäjä. Kerro hakemuksessa, mihin käyttäisit kannustusrahan. Miten kannustaisit, innostaisit ja sitouttaisit yrityksen henkilökuntaa?
 2. Hakijana voi olla yhteisö: yhdistys tai muu yleishyödyllinen toimija. Kerro hakemuksessa, miten yhdistyksenne käyttäisi kannustusrahan? Miten motivoisitte, innostaisitte ja sitouttaisitte yhdistyksen jäseniä, luottamushenkilöitä tai hallitusta? Mikä ilahduttaisi vapaaehtoisia arkisessa puurtamisessa?
 3. Hae täyttämällä hakulomake viimeistään perjantaina 25.2.2022.
 4. Kerro hakulomakkeessa lyhyesti yrityksenne tai yhteisönne toiminnasta.
 5. Kerro, miten käyttäisitte kannustusrahan kannustamiseen, motivointiin ja sitouttamiseen. Kuvaile toimenpidettä.
 6. Anna suostumus kannustusrahan saajan ja toimenpiteen julkistamiseen.
 7. Lupaudu lähettämään jälkikäteen valokuvia kannustusrahan käytöstä.
 8. Kerro, kuka antaa lisätietoja.
 9. Ykkösakselin hallitus valitsee kannustusrahan saajat maaliskuussa 3.3.2022. Valinnassa hallitus käyttää omaa harkintaansa hakemusten paremmuudesta ja varaa oikeuden hylätä tai hyväksyä hakemukset
 10. Ilmoitamme kannustusrahan saajille henkilökohtaisesti. Kannustusrahan saajat julkistetaan Ykkösakselin kotisivuilla.
 11. Kannustusraha maksetaan kahden viikon sisällä hallituksen päätöksestä ja se käytetään 30.7.2022 mennessä.

Täyttäkää hakemus täällä.

Tulosta