Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Jo yhdeksän nuorten hanketta saanut Ykkösmassia

Jo yhdeksän nuorten hanketta saanut Ykkösmassia

Jaa linkki:

Tammikuussa julkistettu Ykkösmassi on tukenut jo yhdeksää nuorten hanketta. Tukea on jaettu noin 3800 euroa. Joka hakujaksolla hakemuksia on tullut enemmän. Seuraavaa hakujakso päättyy 30.11. Ykkösmassiin varatuista 15 000 eurosta on vielä reilusti rahaa jäljellä.

Tapahtumia ja hankintoja

Mitä nuoret ovat tähän mennessä ideoineet? Osa hankkeista on ollut tapahtumia, osa hankintoja. On järjestetty kepparikisat ja tyttöjen valokuvaustapahtuma. Nuoret ovat päässeet kokeilemaan melomista ja suppausta. Suunnitteilla on videoiden kuvausta ja pelipäivä. Ykkösmassin avulla on hankittu frisbeegolfiin ja lentopalloon välineitä, palokuntanuorille haalareita ja oppilaskunnalle futispöytä.

Nuorten hankkeiden kustannukset ovat olleet paristasadasta eurosta tuhanteen euroon. Jos kustannukset ovat 100 – 200 euroa, Ykkösmassi on saman verran. Jos kustannukset ovat 555 euroa tai yli, Ykkösmassia saa enimmäistuen 500 euroa. Jonkin verran siis tarvitaan omaakin rahaa.

Ykkösmassin tarkoituksena on tukea nuorten omaa toimintaa. Nuoret suunnittelevat itse, hakevat itse netistä ja toteuttavat itse hankeideansa. Aikuisten apu on tarpeen, kun hankkeelle tarvitaan täysi-ikäinen vastuuaikuinen. Apua voi tarvita myös hankintojen säilyttämiseen vaikkapa harrastusyhdistyksen tiloissa. Ykkösmassia hakemalla nuoret saavat ensimmäisen kosketuksen hankkeisiin ja hanketoimintaan.

Seuraava haku päättyy 30.11.

Ykkösmassia haetaan täyttämällä nettilomake. Tutustu ja hae Ykkösmassia.

Melontaa leirillä

Nuoret järjestivät partioleirin yhteyteen itse melontakurssin. Samalla pääsi kokeilemaan SUP-lautoja. Melonta oli lasten mielestä yksi leirin mieleenpainuvimmista ohjelma.

Kuva: Camilla Oksa

 

Tulosta