Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Investointituki rohkaisi yrityksen perustamiseen

Jaa linkki:

sisailmari

Mittauksissa tarvitaan paljon laitteita.

Vuonna 2013 Tatu Keinänen suunnitteli oman yrityksen perustamista. Uusyrityskeskus Lohjalla kertoi, että maaseudulla toimiva yritys voisi saada investointitukea Ykkösakselista.

”Kun lähtee nollasta liikkeelle ja investointeja on pakko tehdä, aloittavalle yrittäjälle jokainen euro on tärkeä. Tuki rohkaisi tekemään välttämättömät investoinnit”, Sisäilmari Oy:n perustanut rakennusterveysasiantuntija Keinänen kertoo.

Sisäilmari Oy on erikoistunut kiinteistöjen kosteus- ja homevaurioiden selvittämiseen. Ympäristötekniikan insinööri Keinänen tekee yrityksessään homevauriotutkimuksia, sisäilmaan liittyviä tutkimuksia ja erilaisia kosteusmittauksia. Yritys tarvitsee toiminnassaan paljon mittauslaitteita. Alkuinvestointien kustannusarvio oli 13 500 euroa. Tukea Keinänen sai 20 %:ia.

”Tuen hakeminen oli mielestäni aika yksinkertaista. Pientä kritiikkiä antaisin siitä, kuinka tarkkaan aloittavankin yrityksen piti suunnitella hankittavien laitteiden merkki ja malli. Joustavuutta ei ollut, vaikka tilanne ja laitteet olisivatkin yrityksen alkuvaiheissa ehkä muuttuneet”, Keinänen pohtii.

Sisäilmari Oy on menestynyt hyvin ja on investoinut lisää vuosien mittaan. Asiakkaita on Hanko-Hyvinkää-Helsinki kolmion alueella. Mediassa paljon esillä olleet sisäilmaongelmat ovat tehneet toimialaa tunnetuksi. ”60-, 70- ja 80-luvuilla ei ymmärretty vielä homeiden merkitystä. Homesieni ei näy eikä sitä huomaa. Ei osattu ajatella, mitä se rakenteissa tekee”, Tatu Keinänen kertoo. ”Nykyään taas suunnittelu voi olla hyvää, mutta urakoitsijoilla ei ole ehkä tietotaitoa riittävästi.”

Yrittämisessä vaaditaan jatkuvaa koulutusta. Uusia investointitukia Keinänen ei ole hakenut, koska pieniä investointeja on tehtävä koko ajan tarpeen mukaan. Hän näkee Leader-yritystuen merkityksen tärkeänä juuri aloittavalla yritykselle. ”Se rohkaisi alkuun, siinä sen suurin hyöty oli”, Keinänen tiivistää.

Leader-tukea yrityksille

  • Vuosina 2007 – 2013 Ykkösakseli myönsi rahoitusta 71 yrityshankkeelle.
  • 2007 – 2013 koko Suomessa syntyi 2000 uutta työpaikkaa Leader-rahoituksella.
  • Yritystukimuotoja ovat nykyisellä rahoituskaudella investointituki, perustamistuki ja kokeilu, tuki investoinnin toteutettavuustutkimukseen ja yritysten yhteistyöhankkeet.

Sisäilmari Oy:n kotisivut

Tulosta