Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Hiidenveden ja Vihdin Enäjärven vesien tilaa kehitetään

Hiidenveden ja Vihdin Enäjärven vesien tilaa kehitetään

Jaa linkki:

Ykkösakseli on myöntänyt Leader-rahoitusta Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:lle kansainväliseen yhteistyöhankkeeseen. Hankkeessa kehitetään neljän suomalaisen järven ja yhden ruotsalaisen järven vesien tilaa ja kalavesien hoitoa.

”Ykkösakselin tämän vuoden rahoitus hanketukiin eli lähes 800 000 euroa on nyt myönnetty. Kaikkiaan 24 hanketta on saanut rahoitusta tänä vuonna”, Ykkösakselin toiminnanjohtaja Maarit Teuri kertoo.

”Ensi vuonna rahoitusta hanketukiin on myönnettävissä noin 900 000 euroa. Kannustamme erityisesti yrityksiä hakemaa yritystukia. Investointituki yrityksille on 20 %. Voimme myöntää myös perustamistukea vauhdittamaan uuden yrityksen alkua tai yrityksen uutta liiketoimintaa,” Teuri sanoo.

Hiidenveden ja Vihdin Enäjärven vesien tilaa ja kalavesien hoitoa kehitetään

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry saa Leader-rahoitusta vesienhoidon hankkeeseen. Länsi-Uusimaa HOLA Lake II -hanke on kansainvälinen yhteistyöhanke, jossa kumppaneina ovat Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö ja Pyhäjärvi-instituutti Suomessa sekä Osbyn kunta Ruotsissa.

Hanke edistää Hiidenveden ja Vihdin Enäjärven, Hollolan Vesijärven, Pyhäjärven sekä ruotsalaisen Immelnjärven hyvän vesientilan saavuttamista ja kalavesien hoitoa. Hankkeen kohderyhmiä ovat maanomistajat, ranta-asukkaat, kalastajat, järvien suojeluyhdistykset, kalastusosakaskunnat, kylätoimikunnat ja asukasyhdistykset.

Hankkeessa parannetaan kalavesien hoidon asiantuntemusta ja jaetaan kokemuksia. Särkikalojen hyötykäyttöä lisätään ja vieraslajien seurantaa kehitetään. Asukkaiden ja muiden toimijoiden yhteistyötä lisätään. Yhteistyötä tehdään myös kansainvälisesti ja luodaan verkostoja. Hankkeen tuloksena järvien elinvoima ja vetovoimaisuus lisääntyvät. Järvien arvo virkistyskäytössä on parantunut ja mahdollisuudet virkistyskalastukseen lisääntyneet.

Hankkeen kustannusarvio on 178 000 euroa. Tuki 90 % on 160 200 euroa.

 

 

Tulosta