Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Harvinainen tuen takaisinperintä hallituksen käsittelyssä

Harvinainen tuen takaisinperintä hallituksen käsittelyssä

Jaa linkki:

Ykkösakselin hallitus käsitteli kokouksessaan tiistaina 29.11. harvinaista tuen takaisinperintää. Varsinaisia uusia hankepäätöksiä hallitus ei tässä kokouksessa tehnyt. Esityslistalla oli tulevaan syyskokoukseen liittyviä asioita ja ensi vuoden toiminnan suunnittelua.

”Investoinnin pysyvyys on yksi tuen käyttöä koskevista ehdoista. Investointien, joita on tuettu Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta, on pysyttävä yrityksen käytössä nykyisin kolme vuotta viimeisestä tuen maksuerästä. Yleishyödyllisen investoinnin on säilyttävä käytössä vähintään viiden vuoden ajan viimeisestä tuen maksuerästä”, toiminnanjohtaja Maarit Teuri kertoo.

”Nyt kyse oli yritystuesta ja liiketoiminnan luovuttamisesta uudelle yrittäjälle. Uudenmaan ELY-keskus oli selvittänyt asiaa ja päättänyt periä osan tuesta takaisin”, Teuri täsmentää.

Takaisinperintä on harvinainen päätös. Tuensaajien on hyvä tutustua tuen ehtoihin. Ne selviävät parhaiten tukipäätöksestä. Ykkösakseliin kannattaa olla yhteydessä, jos muutoksia investoinnin käyttöön, omistukseen tai hallinnointiin on suunnitteilla.

Ykkösakselin syyskokous pidetään tiistaina 13.12. seuratalo Pukkilassa Vaskiolla Salossa. Syyskokoukselle esitetään toimintasuunnitelma, jota hallitus käsitteli. Aivan vuoden alussa Ykkösakseli ry täyttää 10 vuotta. ”Ykkösakselin perustamiskokous pidettiin 25.1.2007 Nummi-Pusulassa. Olin mukana perustamassa yhdistystä, samoin kuin nykyinen puheenjohtajamme Pirjo Sjögren. Järjestämme Salossa 25.1.2017 juhlaseminaarin. Päivän voi jo kirjoittaa kalenteriin”, Maarit Teuri paljastaa.

Tulosta