Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Hankkeiden valinta tiukentuu

Hankkeiden valinta tiukentuu

Jaa linkki:

Ykkösakseli tiukentaa hankkeiden valintaa muuttamalla valinnassa käytettyjä kriteerejä. Jokaisen hankkeen on edelleen täytettävä pakolliset kriteerit, jotka pysyvät lähes ennallaan. Pakollisia kriteerejä on kahdeksan. Eri hanketyypeille on määritelty myös lisäkriteerit. Uutta on se, että jokaisen hankkeen pitää täyttää vähintään kaksi lisäkriteeriä entisen yhden sijaan. Yrityshankkeiden lisäkriteerejä muutettiin eniten ja niitä on nyt kaksi enemmän.

”Valintakriteerit kirjoitettiin kauan ennen ensimmäisten hankkeiden valintaa. Nyt, kun olemme saaneet käytännön kokemusta niiden käyttämisestä, on sopiva hetki muuttaa kriteerejä ja samalla terävöittää hankkeiden valintaa”, toiminnanjohtaja Maarit Teuri kertoo. ”Kaipasimme muutosta erityisesti yrityshankkeiden valintaan. Kriteerejä on nyt enemmän ja ne tukevat paremmin Ykkösakselin strategiaa.”

Yleishyödyllisten hankkeiden lisäkriteereistä yhtä muutettiin. Hankkeelle on etua, jos hanke lisää toimijoiden välistä yhteistyötä.

Yrityshankkeiden lisäkriteereissä korostettiin työpaikkojen syntymistä. Yrityshankkeiden on työllistettävä, luotava uusia työpaikkoja tai uutta yritystoimintaa. Kansainvälistymisen auttaminen on myös uusi lisäkriteeri.

Maa- ja metsätalousminiteriö hyväksyi uudet kriteerit 13.11.2017 ja niitä ryhdytään käyttämään seuraavasta hallituksen kokouksesta alkaen.

Tutustu päivitettyihin valintakriteereihin!

Tulosta