Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

Avoimet Kylät on osa Suomi 100 -ohjelmaa vuonna 2017

Avoimet Kylät on osa Suomi 100 -ohjelmaa vuonna 2017

Jaa linkki:

Avoimet Kylät on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. Juhlavuoden kantava teema Yhdessä sopii kylätoimintaan loistavasti.

Suomen Kylätoiminta ry haki ensi vuoden Avoimet Kylät –tapahtuman mukaan Suomi 100 –ohjelmaan. Avoimet Kylät järjestetään lauantaina 10.6.2017. Tavoitteena on saada 800 kylää viettämään Suomen satavuotisjuhlaa. Tapahtumiin odotetaan edellisvuosien mukaan noin 160 000 vierailijaa.

Avoimet Kylät –tapahtumista vastaavat ja niitä järjestävät kylät itse: asukkaat, yhdistykset ja yritykset. Maakunnalliset kyläyhdistykset ja Leader-ryhmät osallistuvat tiedottamiseen ja markkinointiin yhdessä Suomen Kylätoiminta ry:n kanssa.

Avoimetkylat.fi-sivuille kootaan kartalle osallistuvat kylät ja tapahtumat, samoin maakunnallisten ja seudullisten kyläasiamiesten yhteystiedot.

Juuri nyt kylissä suunnitellaan ensi vuoden toimintaa. Avoimet Kylät on tapahtuma, joka saa paljon huomiota ja tukea. Jos kylänne ei vielä ole ollut mukana, nyt siihen on monta hyvää syytä!

Valtioneuvoston kansliassa toimiva Suomi 100 -hanke vastaa juhlavuoden ohjelman kokoamisesta, mutta juhlavuoden ohjelma voi syntyä vain yhdessä suomalaisten ja Suomen ystävien kanssa sitä rakentaen.

Tukea tarjolla

Suomi 100 –tapahtumiin voi hakea tukea. Suomi 100 –hankkeessa tuen hakuaika on jaettu kolmeen jaksoon. Avustusta saavat hankkeet valitaan kunkin jakson päättymisen jälkeen. Avustuksen suuruus on enintään 10 000 euroa. Alueellisesti merkittäville hankkeille voidaan kuitenkin erityisharkinnalla myöntää tätä enemmän tukea. Yksityishenkilölle avustus myönnetään stipendinä.

Uudenmaan liitto välittää Suomi 100 -ohjelmahankkeille valtioneuvoston kanslian myöntämää avustusta. Hakijalle jaettava avustus sisältää myös Uudenmaan liiton omaa rahoitusta. Hakijana voi olla yksityishenkilö, ryhmä tai organisaatio. Haku on avoinna 31.1.2017 saakka.

Varsinais-Suomen liitto tarjoaa sekä rahallista että markkinointitukea hankkeille tietyin edellytyksin. Avustusta voivat hakea kunnat ja kaupungit, seurakunnat, yhdistykset, seurat, järjestöt ja työryhmät.

Hyödyllisiä linkkejä

Avoimet Kylät 10.6.2017 Suomi Finland 100 –sivustolla

Uudenmaan liitto ja Suomi 100

Varsinais-Suomen liitto ja Suomi 100

Kuva: Suomi 100/Juha Metso

SuomiFinland100-banneri_sininen_RGB_790x444

Tulosta