Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

23 hanketta saanut tukipäätöksen kesän alussa

23 hanketta saanut tukipäätöksen kesän alussa

Jaa linkki:

23 hanketta on saanut tukipäätöksen Uudenmaan ELY-keskuksesta kesän alussa. Ensimmäiset sähköiset päätökset tulivat toukokuun alussa, ja sen jälkeen tukipäätöksiä tehtiin tasaisesti heinäkuun alkupäiviin asti. Seuraavia tukipäätöksiä odotellaan lomakauden jälkeen. Ykkösakselin hallitus kokoontuu käsittelemään uusia hankkeita elokuun lopulla 30.8. Tässä katsaus nyt tukipäätöksen saaneisiin hankkeisiin.

Avaimet maisemaan -hanke toimii koko Ykkösakselin toiminta-alueella

Hankkeessa luodaan kyliin edellytyksiä tulevaisuuden kylämatkailulle tekemällä maisemasta ja luonnosta monipuolinen vetovoimatekijä. Kyliin suunnitellaan kylä- tai maisemapolkuja ja järjestetään kylätapahtumia. Hankkeen kustannusarvio on 183 000 euroa ja tuki 80 %. Hanke jatkuu vuoden 2018 maaliskuuhun asti.

MOVE kouluttaa maatilamatkailuyrittäjiä

Työtehoseuran hanke MOVE – mobiiliosaaminen ja verkottunut liiketoimintaympäristö maaseutumatkailun menestystekijöinä on koulutuskokonaisuus, joka koostuu työpajoista, Digitaalinen polku -valmennusohjelmasta, verkko-opinnoista ja opintomatkoista. Hanke toimii koko Ykkösakselin alueella sekä Pomovästin alueella Länsi-Uudellamaalla Hangossa, Raaseporissa, Inkoossa, Siuntiossa ja Kirkkonummella ensi vuoden loppuun saakka. Hankkeen kustannukset ovat 167 309 euroa ja tuki 70 %.

Karkkilassa kolme hanketta keskittyy korjaamiseen

Karkkilan Vasemmistoliitto ry peruskorjaa Ahmoon työväentaloa. Korjauksen kohteena ovat viemäri- ja vesijärjestelmä, wc-tilat, keittiö ja pihalle tuleva paikoitusalue. Kustannukset 57 810 euroa, tuki 50 %. Legenda Jamit ry uusii Liimamäen tanssilavan vesikaton. Kustannukset 40 000 euroa, tuki 50 %. Karkkilan Kansantaloyhdistys ry korjaa Kansantalon poistumistiejärjestelyjä 24 900 eurolla, tuki 50 %.

Lohjalla rakennetaan moottoripyörä- ja koiraharrastajille

Lohjan Seudun Moottorikerho ry kehittää toimintaansa ja parantaa toimitilojaan rakentamalla vuokrahalliin neuvotteluhuoneen, pesuhuoneen, saunan ja yleisiä tiloja. Kustannukset ovat 61 116 euroa, tuki 50 %. Länsi-Uudenmaan Koiraurheilukeskus Oy on Länsi-Uudenmaan Agilityharrastajat ry:n kokonaan omistama yhtiö, joka hallinnoi Muijalassa sijaitsevaa koiraurheiluhallia Lägi-Areenaa. Hallin nykyinen pohjamateriaali, kivituhka, vaihdetaan uuteen, paremmin toimivaan ja koirille ja ohjaajille terveellisenpään tekonurmeen. Kustannukset ovat 51 400 euroa ja tuki 50 %.

Jättölän kylätoimintayhdistys ry Nummella maalaa kylätalon peltikaton ja vaihtaa osan ikkunoista. Kustannukset ovat 26 700 euroa, tuki 50 %. Nummentaustan Asukasyhdistys ry rakentaa koirapuiston Lohjan kaupungin osoittamalle alueelle. Koirapuistoon tulee alueet isoille ja pienille koirille. Alueen koiranomistajat tekevät talkoilla osan työstä. Puisto maksaa 21 000 euroa, tuki 50 %.

Salossa useita isoja hankkeita ja paljon pieniä parannuksia

Suurin hanke on uusi tekonurmikenttä Paukkulan kentälle. Salon Palloilijoiden hankkeen kustannukset ovat 222 000 euroa, joista tuki on 30 %. Salon 4h-yhdistys ry:n kaksivuotinen hanke on nimeltään Nuorten luonto. Hankkeen tarkoitus on lisätä salolaisten 6 – 28-vuotiaiden lasten ja nuorten ympäristövastuullisuutta, luoda ja parantaa heidän luontosuhdettaan ja edesauttaa nuorten työllistymistä luonnonvara-alalle. Toimenpiteinä ovat erilaiset luontoaiheiset kurssit, teemapäivät, kerhot, leirit, retket, tietoiskut, kilpailut ja haasteet. Kustannukset ovat 153 000 euroa, tuki 70 %.

Salon kaupungin 2,5 puolivuotinen hanke on nimeltään Paikallisella yhteistyöllä vahvempi Salo. Hankkeen tarkoituksena on aktivoida ja vahvistaa Salon paikallistoimijat sekä saada käyntiin kylien elinoloja parantavia hankkeita. Tiedotuksella, aktiivisella jalkautumisella ja neuvonnalla saadaan kylien asukkaita innostumaan alueensa kehittämisestä sekä vahvistettua myönteisiä kehitystrendejä. Kohderyhmänä ovat kylien ja taajamien yhdistykset ja yritykset sekä koko Salon maaseutualueen asukkaat. Hanke jatkuu 2018 kesäkuun loppuun ja sen kustannukset ovat 150 000 euroa. Tuki on 98 %. Yrityssalo Oy:n Sähköistyvä Salo-hankkeessa tehostetaan ja parannetaan maaseudun mikroyritysten sähköisten palvelujen taitoja ja hyödyntämistä. Hankkeessa järjestetään maksuttomia tiedonvälitystilaisuuksia. Kustannukset ovat 59 000 euroa, tuki 90 %.

Kaukurin Rukoushuoneyhdistys ry kengittää 90-vuotiaan rukoushuoneen hirsirungon, maalaa julkisivulaudoituksen ja uusii sisätiloja 53 292 eurolla, joihin se saa tukea 50 %. Salon Seudun Ampujat r.y. parantaa hirvirataa mm. hankkimalla elektronisen taululaitteiston. Kustannukset ovat 22 800 euroa ja tuki 50 %.

Suomen luonnonsuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry:n SusiAita-hanke jakaa tietoja susien ekologiasta ja siitä miten suojata kotieläimet, tuotantoeläimet ja metsästyskoirat susilta, minne ilmoittaa havainnoista tai mahdollisista vahingoista, mistä ja kuka saa korvauksia vahingoista ja miten niitä haetaan. Hanke maksaa 21 816 euroa ja se saa tukea 80 %.

Perniön Urheilijat r.y. parantaa PeU:n majan energiatehokkuutta hankkimalla ilmalämpöpumpun, varaavan takan, uusia sähköpattereita ja valaisimia. Kustannukset ovat 16 000 euroa, tuki 50 %. Koirakerho Tassut ry Salosta hankkii mönkijän ja ruohonleikkurin Märynummen Tassukallion koiraharrastuskeskuksen ja Veitakkalan pelastuskoirien koulutusalueen ylläpitoon. 12 700 euroa, tuki 50 %.

Vihdissä hankkeita Vihtijärven kylässä ja Enäjärvellä

Vahvistuva Vihtijärvi on Vihtijärven Kyläyhdistys ry:n hanke, jossa kaksi hankekoordinaattoria päivittää kyläsuunnitelmaa, tekee turvallisuussuunnitelman ja suunnittelee luontoreittejä. Koordinaattorit kartoittavat palvelutarpeita, tukevat paikallista työllistymistä ja perustavat tietopankin luontokohteista. Vihtijärven kylän kehittäminen jatkuu monipuolisesti. Kustannuksia kertyy 99 950 euroa ja tuki on 60 %. Vihtijärven Vapaaehtoinen Palokunta ry kouluttaa jäseniä hälytysajokelpoisiksi 9000 eurolla ja saa tukea 90 %.

Vihdin Enäjärven Suojeluyhdistys VESY ry hankkii kaksi hapetinta Enäjärvelle.  Toisessa hankkeessa yhdistys asentaa ferrisulfaattiannostelijan Hurrinsuolta tulevaan ojaan estämään ravinteiden ja humuksen kulkeutuminen Enäjärveen. Enäjärveä parannetaan yhteensä 35 440 eurolla, mihin saadaan tukea 50 %.

Tulosta