Pikalinkit

Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti

120 000 euroa viidelle uudelle hankkeelle

120 000 euroa viidelle uudelle hankkeelle

Jaa linkki:

Ykkösakseli on myöntänyt 120 000 euroa Leader-tukea viidelle hankkeelle. Hankkeista yksi on yrityshanke, jossa salolainen maatila rakentaa hallin piapojauhojen valmistamiseen. Muissa hankkeissa tuetaan ilma-ammuntaa Lohjan Kisakallion Urheiluopistossa, frisbeegolfkentän hoitoa Nummelassa ja rukoushuoneen katon ja ikkunoiden korjausta Perniössä.

”Gluteenittomien piapojauhojen valmistaminen on hyvä esimerkki lähiruoasta ja paikalliseen perinteeseen ja raaka-aineisiin perustuvasta yritystoiminnasta. Sellaista haluaisimme tukea enemmänkin”, toteaa Ykkösakselin toiminnanjohtaja Maarit Teuri.

”Hankkeet tukevat harrastustoimintaa ja lähiliikuntaa. Ilma-ammunta ja frisbeegolf sopivat hyvin nuorille, ja erityisesti frisbeegolf kasvaa lajina kovaa vauhtia. Katon ja ikkunoiden korjaus Perniön Ylikulmalla säilyttää yhteiset tilat kyläläisten käytössä ja on tärkeää kyläläisten identiteetille”, Teuri perustelee.

Ykkösakseli on myös mukana rahoittamassa usean Leader-yhdistyksen kehittämishanketta, joka selvittää nuorten kansainvälistymistä. Ykkösakselin osuus tuesta on 19 000 euroa.

Lohjalle mahdollisuus ilma-aseammuntaan

Kyrkslätt Skytteförening KSF Kirkkonummelta saa tukea taululaitteiden hankintaan ja väliseinärakennelmiin. Taululaitteet ja rakennelmat sijoitetaan Kisakallion Urheiluopistolle. Hankinnat palvelevat ilmakivääri- ja ilmapistooliammuntaurheilua, joka saa hyvät harrastus- ja kilpailumahdollisuudet Kisakalliossa. Hankkeen kustannusarvio on 73 200 euroa. Tuen osuus on 50 % eli 36 600 euroa.

Salossa piapojauhoista gluteenittomia ja rukoushuoneelle uusi katto

Kari ja Arja Tuominen Raatalassa rakentavat uuden hallin gluteenittomien piapojauhojen valmistamiseen. Hallin kustannukset ovat 116 000 euroa. Maatila saa investointitukea 20 % rakentamiseen.

Perniön Ylikulman Rukoushuoneyhdistys uusii 100-vuotiaan rukoushuoneen tiilikaton. Huonokuntoiset ikkunat korjataan talkootyöllä. Yhdistys järjestää opastusta vanhojen ikkunoiden korjaukseen talkooväelle. Talkoita on tarkoitus tehdä yli 500 tuntia. Hankkeen kustannusarvio on 27 300 euroa ja tukea yhdistys saa siitä puolet.

Nummelassa tuetaan frisbeegolfia

Nummelan frisbeeseura saa tukea suurteholeikkurin hankintaan Kaatiksen frisbeegolfkentälle. Seura vastaa kentän hoidosta, mikä vaatii tehokasta ja turvallista kalustoa nurmikon leikkaamiseen. Hankkeen kustannusarvio on 54 200 euroa. Seura saa tukea 50 %.

Tulosta